buna ziua. mai am circa 2 luni pana sa nasc iar tatal copilului, cetatean strain, nu poate ajunge la timp pentru a-l recunoaste. nu suntem casatoriti dar mai avem o fetita care-i poarta numele. ce acte imi trebuie pentru a dovedi ca tatal vrea sa-l recunoasca si sa-l treaca pe numele lui? se poate face o declaratie in fata notarului prin internet? multumesc
Pentru ca bebelusul sa poarte numele tatalui este necesar sa fiti prezenti amandoi (dvs. si tatal) la Starea Civila pentru a semna o declaratie in acest sens. Acea declaratie pentru stabilirea numelui copilului nu se poate da decat in fata ofiterului de stare civila.
Asteptati pana poate veni tata pentru ca puteti face asta oricand: veti primi alt certificat de nastere, cu numele tatalui si noul nume al copilului.
va multumesc pentru informatie. as mai avea o intrebare. ce acte sunt necesare pentru a face invitatie unui cetatean marocan? avem o fetita, care-i poarta numele, dar nu suntem casatoriti. si ce pasi trebuie sa urmez? multumesc
Numele fetitei
ioanaalesia
buna,ce formalitati trebuie sa urmez pentru a schimba numele fetitei mele nascute acum 5 luni,eu nefiind casatorita inca cu tatal fetite,in momentul nasterii ... (vezi toată discuția)