avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea copilului pe numele tatalui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea copilului pe numele tatalui

buna ziua. mai am circa 2 luni pana sa nasc iar tatal copilului, cetatean strain, nu poate ajunge la timp pentru a-l recunoaste. nu suntem casatoriti dar mai avem o fetita care-i poarta numele. ce acte imi trebuie pentru a dovedi ca tatal vrea sa-l recunoasca si sa-l treaca pe numele lui? se poate face o declaratie in fata notarului prin internet? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
adriana-irina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 16:47, 2 Noiembrie 2013
Pentru ca bebelusul sa poarte numele tatalui este necesar sa fiti prezenti amandoi (dvs. si tatal) la Starea Civila pentru a semna o declaratie in acest sens. Acea declaratie pentru stabilirea numelui copilului nu se poate da decat in fata ofiterului de stare civila.
Asteptati pana poate veni tata pentru ca puteti face asta oricand: veti primi alt certificat de nastere, cu numele tatalui si noul nume al copilului.
va multumesc pentru informatie. as mai avea o intrebare. ce acte sunt necesare pentru a face invitatie unui cetatean marocan? avem o fetita, care-i poarta numele, dar nu suntem casatoriti. si ce pasi trebuie sa urmez? multumesc
In acest topic aveti informatiile care va sunt necesare, urmariti link-urile:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil nou-nascut skity skity Buna ziua! Urmeaza sa nasc un bebe la Filantropia, care tine de evidentele din sect 1. Nu sunt casatorita cu tatal, urmeaza sa se intample, insa dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere minor Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.Am facut greseala sa aleg ambele nume de familie in certificatul de nastere a copilului ,noi nefiind ... (vezi toată discuția)
Numele fetitei ioanaalesia ioanaalesia buna,ce formalitati trebuie sa urmez pentru a schimba numele fetitei mele nascute acum 5 luni,eu nefiind casatorita inca cu tatal fetite,in momentul nasterii ... (vezi toată discuția)