avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare copil nou-nascut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare copil nou-nascut

Buna ziua!
Urmeaza sa nasc un bebe la Filantropia, care tine de evidentele din sect 1. Nu sunt casatorita cu tatal, urmeaza sa se intample, insa dupa nasterea copilului. Am vazut ca pentru inregistrarea numelui se da o declaratie in fata ofiterului starii civile. In unele cazuri scrie ca ambii parinti trebuie sa fie prezenti, in unele ca doar tatal este suficient. Intrebarea mea este: se poate sa dau o declaratie notariala cum ca numele va fi... sau exista o modalitate sa nu mai ma duc si eu pentru declarare. Mi se pare aiurea ca dupa ce ai nascut, sa umblii prin primarii sa rezolvi hartii. Multumesc si astept cu interes un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:36, 14 Aprilie 2015
nu va duceti dvs se duce doar tatal la sectorul 1 sa declare copilul cu acte de la maternitiate.vedeti ca sediul este langa Arcul de triumf. Tatal va depune actele , tatal le va ridica.
Mulțumesc!bine ca pot sa ma concentrez asupra lui bebe=D>
Nu e chiar asa.. nefiind casatoriti, e nevoie de acordul dvs pt nume. Dati o declaratie notariala ca sunteti de acord ca tatal sa il recunoasca si ca sunteti ca acord ca bebe sa poarte numele x
Este necesar ca ambii parinti sa fie prezenti in fata ofiterului de stare civila. La recunosteri cu incuviintare purtare nume nu merge prin declaratie la notar. Aveti termen 15 zile de la nasterea copilului sa mergeti la primarie pentru a inregistra nasterea. Sa aveti la dvs. certif de nastere si actele de identitate + certificatul constatator al nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere minor Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.Am facut greseala sa aleg ambele nume de familie in certificatul de nastere a copilului ,noi nefiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii copilului cand tatal nu se afla in tara iar parintii nu sunt casatoriti ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in urmatoarele zile. Problema este ca tatal copilului se afla in Australia, tara lui de origine si din cauza ... (vezi toată discuția)
Incuviintare purtare nume dupa decesul mamei Justitiarul711 Justitiarul711 Poate un tata sa incuviinteze in fata ofiterului starii civile ca un copil recunoscut de el in urma cu 10 ani sa-i poarte numele, fara ca mama sa fie ... (vezi toată discuția)