avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Montare camere interior supraveghere in institutie de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Montare camere interior supraveghere in institutie de invatamant

Buna ziua.Intr-o institutie de invatamant se pot monta camere de supraveghere( holuri, clase, cancelarie) cu personalul unitatii?Acestea trebuiesc montate de catre o persoana sau firma autorizata?In ce conditii se pot monta cu personalul unitatii,care este baza legala?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:22, 5 Noiembrie 2013
Intr-adevar, garantia este de 2 ani de la data achizitionarii bunului respectiv.

Totusi, este mult mai bine daca montarea se face cu o societate specializata in astfel de activitati.
Avand in vedere faptul ca o unitate de invatamant de stat cu finantare prin bugetele locale, nu dispune de fondurile necesare pentru ca acele camere de supraveghere interior sa fie montate(pentru holurile scolii) de o firma specializata.Vrem sa le montam cu personalul din institutia noastra.Intrebarea mea pentru dumneavoastra este urmatoarea:In ce conditii se pot monta cu personalul unitatii, ,care este baza legala?Datorita faptului ca sunt camere interior supraveghere este obligatoriu sa fie montate prin firma specializata sau se pot monta si cu personalul scolii(care se pricep si stiu cum se monteaza, intrucat au mai montat si pentru examenele de bacalaureat), baza legala?
Pe raspunderea conducerii scolii si a primariei, puteti sa le montati, dar firma care vi le vinde nu va da garantie pentru echipament pe 2 ani.
Incercati sa vedeti aspectul riscului la care va expuneti daca lucratorul se electrocuteaza in timpul montajului.
Cum veti realiza service-ul sistemului de supraveghere, daca nu aveti garnatie si contract incheiat cu o firma autorizata ?
Neavand garantie/ certificat de calitate/ declaratie de conformitate/ PV de punere in functiune a sistemului de supraveghere/ buletin de verificare periodica a functionarii camerelor de supraveghere si a intregului sistem, etc., rezultatul supravegherii poate fi contestat in instanta de catre cei care au fost prinsi pe film incalcand anumite reglementari.
Personal, Nu am cunostinta de existenta unei baze legislative pentru a fi legala montarea camerelor de supraveghere de catre personalul scolii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea microfoane in spatii publice sau private alexandru_flip alexandru_flip Buna ziua, As dori sa stiu mai multe despre legalitatea instalarii unor camere video cu microfon intr-un spatiu public sau privat (magazine, unitati de ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere în sãlile de clasã? nadia20107 nadia20107 Este legală instalarea camerelor de supraveghere în interiorul sălilor de clasă fără acordul fiecărui cadru didactic? Conducerea școlii motivează ... (vezi toată discuția)