avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cheltuieli constituire firma
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cheltuieli constituire firma

Buna ziua,
Daca cheltuielile de constituire si depunere capital in banca sunt in luna iulie, iar data de infiintare a firmei e 1 august, in ce luna se inregistreaza in contabilitate, iulie sau august?
Cel mai recent răspuns: Total Contabilitate , Contabil 11:59, 3 Decembrie 2013
Luna august
Prima luna de activitate a firmei este luna in care firma este inregistrata la ORC, adica luna august. Nu se permite inregistrarea de articole contabile anterioare datei la care firma apare ca infiintata pe certificatul de inregistrare.
In cazul in care am gresit, crezand ca trebuie inregistrate in luna efectuarii respectivelor cheltuieli si a extrasului bancar si am depus decl. 100 in 25 octombrie, cum se poate rectifica?
Multumesc
iulia_pop a scris:

In cazul in care am gresit, crezand ca trebuie inregistrate in luna efectuarii respectivelor cheltuieli si a extrasului bancar si am depus decl. 100 in 25 octombrie, cum se poate rectifica?
Multumesc

Ma ajutati va rog cu un raspuns?

Buna ziua,

Nu trebuie rectificat nimic, declaratia 100 se depune trimestrial respectiv pentru lunile iulie august, septembrie. Avand in vedere ca documentele au fost inregistrare in luna august si banuiesc ca firma este platitoare de impozit pe microintreprindere nu ar avea cum sa afecteze sumele din declaratia 100 depusa la 25 octombrie pentru perioada iulie-septembrie.
Sper ca v-ati lamurit acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 anny24 anny24 Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)
Trecere de la tva trimestrial la tva lunar 092 gabrielamerc gabrielamerc Am urmatoarea speta. O microintreprindere, platitoare de TVA lunar, a facut un import in august, din Cehia in valoare de 700 lei. Aceasta factura a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma rox_ann07 rox_ann07 Am infiintat in martie o firma cu activitate online, fara salariati, unic asociat, neplatitoare de tva. Am achizitionat cateva produse dar inca nu am deschis ... (vezi toată discuția)