Buna ziua,
Daca cheltuielile de constituire si depunere capital in banca sunt in luna iulie, iar data de infiintare a firmei e 1 august, in ce luna se inregistreaza in contabilitate, iulie sau august?
Prima luna de activitate a firmei este luna in care firma este inregistrata la ORC, adica luna august. Nu se permite inregistrarea de articole contabile anterioare datei la care firma apare ca infiintata pe certificatul de inregistrare.
In cazul in care am gresit, crezand ca trebuie inregistrate in luna efectuarii respectivelor cheltuieli si a extrasului bancar si am depus decl. 100 in 25 octombrie, cum se poate rectifica?
Multumesc
In cazul in care am gresit, crezand ca trebuie inregistrate in luna efectuarii respectivelor cheltuieli si a extrasului bancar si am depus decl. 100 in 25 octombrie, cum se poate rectifica?
Multumesc
Nu trebuie rectificat nimic, declaratia 100 se depune trimestrial respectiv pentru lunile iulie august, septembrie. Avand in vedere ca documentele au fost inregistrare in luna august si banuiesc ca firma este platitoare de impozit pe microintreprindere nu ar avea cum sa afecteze sumele din declaratia 100 depusa la 25 octombrie pentru perioada iulie-septembrie.
Sper ca v-ati lamurit acum.
Declaratia 100
anny24
Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma
rox_ann07
Am infiintat in martie o firma cu activitate online, fara salariati, unic asociat, neplatitoare de tva. Am achizitionat cateva produse dar inca nu am deschis ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.