avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Mobbing (!?)
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Mobbing (!?)

La nivel european exista o practica destul de larga de actiuni impotriva angajatorilor datorita mobbing-ului.
La noi in tara exista vreo reglementare care sa protejeze angajatul in asemenea situatii?
Ma refer la cazul in care un angajat este izolat intr-o cladire separata de cladirea principala de birouri si nu primeste atributii si nici nu are acces in cladirea principala, toate acestea cu scopul de a determina angajatul sa demisioneze.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:09, 1 Noiembrie 2013
Da, informarea privind medierea este obligatorie in cazul Dvs. Totusi care este motivul acestor actiuni. Cu ce i-ati suparat? Au fost nemultumiti de rezultate?
Problemele au aparut de la faptul ca in ultimii aproape 4 ani am fost in concediu de crestere si ingrijire copil. Intre timp directorul general al firmei si administratorul au fost schimbati si noua conducere si-au adus oamenii lor in pozitiile cheie. Eu am ocupat pozitia de manager de proiecte.
Problema e ca nu s-a dorit intoarcerea mea in companie deoarece nu sunt unul din "oamenii" noii conduceri, nu ii cunosc si nici ei nu ma cunosc pe mine. Au vrut sa ma trimita direct in somaj din concediul de maternitate pe considerentul ca firma e in perioada de proba din cadrul procedurii de insolventa, asta in conditiile in care de la intrarea in aceasta perioada au facut si concedieri (vechii angajati) dar si noi angajari (noii angajati). Atributiile postului meu au fost preluate in totalitate de o alta persoana dar denumirea postului este cu totul alta. Cum am prezentat argumente referitor la nelegalitatea concedierii mele, pentru moment au hotarat rentoarcerea mea la locul de munca.

Nu doresc intoarcerea in functie deoarece situatia nu e foarte placuta acolo unde nu esti dorit ci, doresc sa beneficiez de 3 salarii compensatorii. Aceasta a fost solicitarea mea de la inceput si le-am comunicat dinainte de reincadrarea pe post ca sunt de acord cu concedierea in conditia in care primesc acele salarii, dar ei nu vor sa le ofere.

Au ales sa ma preseze prin izolarea intr-o cladire separata, prin neacordarea beneficiilor cuprinse in contractul de munca (masina, telefon, etc), neplata salariului la timp (desi ceilalti angajati si-au primit drepturile salariale la timp), etc. Timp de o luna nu am primit nici o atributie, nu am fisa postului, nu stiu cui raportez, etc. Am trimis zilnic e-mailuri pentru a mi se comunica aceste informatii dar nu am primit nici un raspuns. Toate acestea cu scopul de a ma determina sa demisionez. Cum nu am demisionat si a trecut deja o luna, s-au hotarat sa emita preavizul cu mentiunea desfacerea contractului de munca din motive neinputabile angajatului ca urmare a dificultatilor economice ale firmei.

Desi le-am propus o intalnire intre ei si mine, impreuna cu o persoana cu specialitate juridica, au refuzat. Din pacate discutia aceasta a fost fata in fata si nu am o dovada scrisa.
Mergi la un avocat specializat in litigii de munca si o sa primesti raspunsul potrivit pentru intrebarile tale. Adevarul este intotdeauna la mijloc in astfel de cazuri ....
Daca nu se respecta contractul de munca e clar. Proces.
andreea_szl a scris:

Eu am informat firma prin mai multe e-mailuri despre nemultumirile mele, dar nu am primit nici un raspuns concret. Cred ca aceasta este etapa urmatoare ..

Nu cred ca firma vrea sa ajunga la o intelegere. Eu le-am propus acest lucru printr-un e-mail acum 1 luna si au ales sa-l ignore.


bună seara,
dacă veți pune prea multă garanție pe poșta electronică, ar fi posibil să aveți mari surprize neplăcute.Societatea ar putea demonta din temelii printr-un jurist sau avocat probele respective : pur și simplu ”nu am primit nimic”.Poșta electronică NU POATE FI GARANTATÃ! Apar destule probleme și în cealaltă formă de poștă fie particulară, fie a statului.Ar fi bine să uzați de TOATE posibilitățile actuale de a proba diligențele sporite și insistente folosind de fiecare dată pentru fiecare e-mai + 2 posibilități probante : FAX; diligențe scrise și înregistrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. avem următoarea situație: am fost angajata pentru ... Anne Marine - Damaschin Anne Marine - Damaschin Bună ziua. Avem următoarea situație: am fost angajata pentru o perioada scurta la o firma. Din pricina faptului ca nu am reușit sa ma adaptez (programul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție Laurapopescu56 Laurapopescu56 Buna ziua! Lucrez ca si lucrator comercial la o firma din data de 03.06.2019 si beneficiez de stimulent de inserție. Ieri sefa mi-a spus ca de azi sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Sesizare la itm pentru neplata salariului 321qwe 321qwe Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie facuti pentru recuperarea drepturilor salariale de la Angajator, si daca Sesizarea catre ITM se ... (vezi toată discuția)