avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziunea curtii. Condominiu sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziunea curtii. Condominiu sau nu?

Situatia: 2 corpuri de cladire intr-o singura curte pentru 3 familii.

O casa apartine unei familii.
Cealalta casa tip vagon are un apartament in fata apartinand unei familii si un alt apartament in spate aratinand altei familii. Acoperisul si podul sunt comune, fiecare avand in indiviziune o cota corespunzatoare suprafetei aflate deasupra propriului apartament.

Fiecare e proprietar pe casa/partea de casa proprie.

Curtea este in indiviziune, fiecare avand o cota din ea.


Intrebari:

1) Se poate scoate curtea din indiviziune?

2) Este situatia de mai sus un condominiu? Chiar daca este, se poate iesi din indiviziune cu curtea?

3) Exista vreo restrictie referitoare la marimea parcelelor rezultate in urma iesirii din indiviziune? Ar rezulta o parcela de 200 mp si doua de 100 mp.

4) Se poate iesi din indiviziune cu podul si acoperisul?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:31, 1 Noiembrie 2013
Nu avem cum sti daca se poate iesi din indiviziune pentru ca asta depinde in primul si-n primul rand de situatia fizica a terenului si accesului la case. Ca principiu insa, da. Si se poate imparti si podul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune GherghinaP GherghinaP Buna ziua, Cum se imparte, la iesirea din indiviziune terenul amplasat sub o cladire (parter + etaj) in care locuiesc 2 proprietari in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Schimb de spatii auxiliare in vederea unei constructii suplimentare. MV1 MV1 Desi am mai pus in discutie parti din subiectul care va urma, il voi mai pune o data in intregime in discutie si poate cineva va avea rabdare sa-l citeasca si ... (vezi toată discuția)
Tarif taxa judiciara -iesire din indiviziune contestator contestator Cat este taxa de timbru+timbru judiciar pt actiune iesire din indiviziune? Este vorba despre o casa cu 3 apartamente si terenul aferent. Se plateste o taxa ... (vezi toată discuția)