avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli la Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli la Asociatia de Proprietari

Buna ziua. Ma numesc ROBERT, sunt din HD., locuiesc de multi ani in imobilul bunicilor care sunt decedati(nu s-a facut succesiunea). Problema este cu asociatia de proprietari care i-mi refuza eliberarea unor acte doveditoare pe care le-am solicitat verbal si in scis (cerere trimisa prin posta, recomandata), si anume: 1) EXTRAS de plati care sa dovedeasca platile efectuate catre asociatie in ultimii 5 ani. (Am solicitat acest extras deoarece platile catre asociatie s-au facut de catre mai multe persoane iar eu nu detin toate chitantele si in plus detin o chitanta neparafata de catre asociatie) 2) ADEVERINTA cu datoriile care le aveam inainte de preluarea imobilului de catre asociatie si 3) ADEVERINTA cu datoriile actuale.

Povestea mea este urmatoarea: Locuiesc impreuna cu sotia si copilul in imobil , avem un venit de aprox. 1000 lei lunar ceea ce nu prea ne permite sa platim sumele exagerate catre asociatia de proprietari care adauga penalitati uriase (taxele comune lunare fiind de 80 lei la care se adauga penalitati de 120 lei).

Datoriile imobilului sunt de 6000lei la care se adauga penalitati de 5000lei ceea ce este exagerat fata de o asociatie de proprietari anterioara la care aveam la o datorie de aprox. 4700lei si penalitati de 1300lei.

Suntem inscrisi in asociatia de proprietari actuala de aprox. 4 ani timp in care s-au platit anual aproximativ 5-700lei in functie de posibilitatile avute.

Recent s-a facut contorizare individuala la apa iar pentru incheierea contractului individual cu firma ce distribuie apa, asociatia de proprietari ma obliga la recunoasterea datoriilor in fata notarului care sa includa si exageratele penalitati pentru esalonarea datoriilor pe termen de 2ani, calculand 6000lei sold + 5000lei penalitati / 24 luni= 460lei lunar ceea ce nu-mi pot permite.

VA ROG FRUMOS a ma ajuta/sfatuii in aceasta problema pentru ca desi se banuie ca acesta asociatie de proprietari produce ilegalitati, nimeni nu face nimic iar eu personal nu i-mi pot permite angajarea unui avocat pt. rezolvarea problemei si in plus sunt amenintat de catre administrator (care vorbeste foarte urat de cand am solicitat aceste acte) ca voi fi dat in judecata pentru executare silita.

Cererea verbala pt. eliberarea actelor am facut-o eu, care locuiesc cu forme legale in imobil, iar cea scrisa a fost trimisa de mama mea care este fiica de drept a proprietarilor decedati.
Motivul verbal al respingerii cererii este ca nu am facut dovada mostenirii.

Va multumesc !!!


Cel mai recent răspuns: roby-hd , utilizator 18:51, 31 Octombrie 2013
Pentru a putea beneficia de drepturi,desfasurati efortul sa dezbateti succesiunea
Vedeti dvs intre banuieli si certitudini,este o diferenta apreciabila
Daca exista debite este temeinic ca asociatia de proprietari sa aplice penalitati
Va multumesc pt. raspuns dar deocamdata nu se poate desfasura succesiunea (poveste lunga).
In privinta penalitatiilor sunt constient ca se aplica dar ce fac cu CHITANTA care nu are stampila si nici numar (contine doar antetul asociatiei) iar asociatia de proprietari nu vrea sa-mi elibereze listingul cu platile ce le-am efectuat pentru a compara daca exista vreo frauda.
Unde ma pot adresa in aceasta problema ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta cu numele platiorului! Sergiu92 Sergiu92 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Impreuna cu fosta sotie avem in comun 2 imobile si nu am facut partajul. M-am prezentat sa platesc impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Abuz asociatie de proprietari mirela0601 mirela0601 Traiesc noaptea mintii. Doresc sa cumpar un apartament. Am intocmit un antecontract, care expira in.curand. Actualul proprietar a luat imobilul prin executare ... (vezi toată discuția)
Refuzul acord instalare centrala termica mihailovcami mihailovcami Bună ziua, Ma numesc Mihailov Camelia, locuiesc în municipiul Galaţi, strada Anghel Saligny nr 151, bloc 7F. Am solicitat doamnei administrator de la ... (vezi toată discuția)