avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am PFA pentru provident pot lua indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am PFA pentru provident pot lua indemnizatie

Buna seara

Lucrez la Provident de aproape un an de zile.Ma intereseaza sa stiu daca pot befeficia de indemnizatie avand in vedere ca nu am un salariu fix ? Deoarece se lucreaza doar pe comison.
Ce pot face pentru a avea un salariu fix pe PFA ?
Cel mai recent răspuns: RobuElena , utilizator 12:13, 31 Octombrie 2013
Nu inteleg la ce tip de indemnizatie va referiti?
Daca va referiti la contributia la sanatate, va redau din codul fiscal ART. 296^22
Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice, este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.
pentru copil imi cer scuze
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Veniturile lunare nu trebuie sa fie neaparat fixe.

3. Veniturile obtinute in calitate de PFA sunt venituri obtinute din activitati independente.

4. Cand depuneti actele la Primarie pentru indemnizatia pentru CCC vi se va cere o adeverinta de la Fisc cu veniturile obtinute in cele 12 luni eligibile.
multumesc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)
Pfa si indemnizatie Camelia20041988 Camelia20041988 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie in care am nevoie de niste lamuriri daca se poate. lucrez de 2 ani si 8 luni intr o firma si mi s-a propus o modificare de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)