avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor caldura

Vreau sa stiu daca restantierii la cotele de intretinere beneficiaza de ajutor de caldura???
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:08, 31 Octombrie 2013
Norma in vigoare nu face precizari pentru astfel de situatii speciale
Norma in vigoare nu conditioneaza obtinerea dreptului la ajutorul de caldura de eventualitatea existentei de restante la asociatia de proprietari sau debite in urmarire la bugetul local.
[EDIT= nu e nevoie sa detalieze cazul, intrebarea fiind foarte clara]
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
elga50, moderator
Da, beneficiaza de ajutor la caldura, nu conteaza daca au sau nu restante, dar ajutorul de caldura este in folosul asociatiei, pentru ca primeste macar banii de caldura daca nu isi achita restul cotelor restantierii, ei nu primesc banii, acestia sunt scazuti din factura de caldura.
cererea se formuleaza cu datele si cu situatia celuicare locuieste efectiv acolo -(e trecut in cartea de imobil), sau se iau in calcul si veniturile proprietarlui care are si el domiciliul in apartament dar nu loicuieste? -mentionez ca nu este vorba de un chirias ci de o persoana care locuieste in aprtamentul proprietate a parintilor
Ajutorul pentru incalzire se acorda numai persoanelor care locuiesc in imobil, dar declaratia trebuie sa fie completata de proprietarul (prima pagina - fara venituri), iar persoanele care locuiesc cu veniturile lor pe paginile urmatoare.

Numai ca persoanele care locuiesc in imobil trebuie sa prezinte un act in baza caruia locuiesc acolo si sa aiba si viza de resedinta pe CI, altfel nu pot dovedi ca sunt indreptatite sa ceara acest ajutor pentru ele la acea adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege ajut de incalzire mymymymy mymymymy Buna ziua, sunt propietara unei garsoniere in urma unui act de vanzare intre mine si mama din 1993 - am declarat la asoc.de proprietari ca sunt propr.in 2013 ... (vezi toată discuția)
Subventie pentru caldura delicatete delicatete As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se depun actele pentru subventii la incalzire si se completeaza un formular pe proprie raspundere. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Penalizari caldura adelinbr adelinbr buna ziua.ma confrunt cu o problema destul de grava.pe perioada verii au venit penalizari la caldura de 400-500 de lei, eu beneficiind de compensare la caldura ... (vezi toată discuția)