Societatea X are mai multe depozite din care factureaza catre un client anume. Produsele pleaca spre clientul X din mai multe depozite dar acesta vrea o singura factura.
Dupa cate cunosc, daca se factureaza din gestiuni/depozite diferite catre acelasi client, se fac tot atatea facturi.
Spuneti-mi va rog daca gresesc iar daca nu, sa imi indicati un temei legal unde pot sa gasesc aceste reglementari contabile.
In situatia in care clientul solicita o singura factura pentru marfa ridicata de la mai multe depozite ale aceleasi firme,ar trebui sa existe posibilitatea transferului de marfa intre gestiuni,prin programul informatic. Nu cred ca nu exista aceasta posibilitate la o firma care are mai multe depozite. Daca nu exista,si clientul doreste o singura factura,s-ar putea ca acesta sa cumpere de la alta firma. Cine pierde in acest caz ?
.
Am inteles ce spuneti si va dau dreptate, exista aceasta posibilitate. Aceasta livrare din depozite diferite se face frecvent iar transferul de marfa intre depozite ar lua mai mult timp decat emiterea a doua sau trei facturi (una pentru fiecare depozit).
Situatia de fapt sta asa:
Societatea X are contract de furnizare \"servicii medicale\" cu CAS. Asiguratii CAS vin la punctul de lucru sau la depozitul central pentru a beneficia de aceste \"servicii\". O data pe luna X centralizeaza si raporteaza aceste \"servicii\" catre CAS care le deconteaza ulterior. CAS vrea o singura factura si nu doua facturi cate raportam noi(cate una din fiecare depozit/gestiune).
In aceasta situatie s-ar putea ca transferul intre depozite sa fie mai complicat.
Intrebarea este daca exista prevederi legale cu privire la aceasta situatie, adica facturare din depozite diferite catre acelasi client.
In situatia mentionata,cred ca exista prevederi specifice ,aplicabile in raporturile contractuale cu Casele de sanatate. Aceste prevederi nu se regasesc in Codul fiscal si in normele de aplicare ale acestuia.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.