avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajator!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajator!

Buna ziua,sunt angajata la o firma de distributie cu contract nedeterminat de 4 ani lucrez operator facturare,de ceva timp patroana tot vrea sa scape de mine si recurge la tot felul de chestii urate ,adica mai nou tot ma trimite acasa dupa ce muncesc cam 4-6 ore(timp in care i mi termin treaba deoarece nu mai sunt prea multi agenti care sa vanda si atunci nu mai am prea mult de facturat),dar vrea sa-mi scada salariul si la jumatate pt ca cand ma trimite acasa ma pune sa semnez in condica la ce ora am plecat!Intrebarea mea este are voie sa faca asa ceva?Normal nu trebuie sa mi dea ceva in scris ca ma trimite acasa?a mai patit cineva asa de la noi din firma si apoi la sf.lunii a luat condica la puricat si i-a desfacut contractul de munca disciplinar motivand ca a plecat acasa din timpul programului fara sa spuna nimanui ( cu toate ca ea il trimitea acasa,dar nu a recunoscut)!in cazul de fata cum pot proceda eu ca sa nu patesc ca si colegul?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 2 Noiembrie 2013
Nu vad cum va poate obliga sa semnati. Daca aveti trecut in contract program cu norma intreaga de 8 ore, atunci stati 8 ore acolo, chiar si degeaba. Nu e vina dvs ca nu va poate asigura activitatea pe intreaga durata a programului de munca.
Daca spuneti ca in urma verificarii condicii au fost desfacute contracte de munca altor persoane, atunci nu repetati greseala lor. Dvs respectati programul de munca stipulat in contract.
Succes!
Prin semnatura dvs in condica de prezenta rezulta clar cu nu stati intreg programul de munca la serviciuu, ceea ce poate atrage raspunderea disciplinara a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot dovedi prezenta la munca? garetbora garetbora Buna ziua. As dori sa stiu cum pot dovedi prezenta mea la munca in conditiile in care pontajul il realizeaza supervizorul in stil vechi, pe o hartie, iar eu il ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare de munca silviaungurean silviaungurean buna am si eu o problema legala. am patit azi la servici. sunt angajata cu norma intreaga, 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana. in contractul meu spune ca ... (vezi toată discuția)
preaviz concediere daniel71sto daniel71sto Buna ziua ! Sunt in CM de aproximativ 2 luni, timp in care unitatea la care lucram s-a desfiintat iar postul meu ( avand CIM suspendat) a fost mutat la ... (vezi toată discuția)