avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentarea partilor la negocierea CCM - alegerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentarea partilor la negocierea CCM - alegerea reprezentantilor salariatilor in cazul inexistentei unui sindicat la nivel de unitate

Buna ziua. Am urmatoarea speta:
In urma fuziunii prin contopire a unor societati s-a constituit o noua entitate, sindicatul din cadrul societatii, care nu mai exista in urma contopirii, nu a intreprins nici o masura legala ptr. a se constitui ca sindicat reprezentativ la nivelul noii entitati constituite. La acest moment , se doreste renegocierea ccm-ului de catre noua entitate, situatie in care angajatorul nu are cu cine negocia prevederile CCM-ului.
INTREBARE: Va rog sa imi spuneti, care sunt pasii de urmat pentru alegerea reprezentantilor salariatilor? Exista o procedura de urmat? Ce comisii trebuie constituite si cum decurg efectiv alegerile?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 20:50, 31 Octombrie 2013
Se constituie la Adunarea Generala a salariatilor.
Am inteles . Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

proces verbal al adunarii angajatilor alinaion82 alinaion82 • PROCES VERBAL al adunarii angajatilor incheiat cu ocazia alegerii reprezentantilor ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate pentru incepatorii in hr andreea.cobianu andreea.cobianu lucrez la o firma nou infiintata, caen 1814, si ma ocup de personal. avem 50 de muncitori necalificati, 1 responsabil ssm/psi, 1 translator, 6 CTC, 3 sefi de ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate Alina Pene Alina Pene Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor ... (vezi toată discuția)