avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ART. 55 LIT. C
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ART. 55 LIT. C

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog frumos in ce cazuri si cum anume se aplica articolul de mai sus in cadrul unei incetari de cim? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 31 Octombrie 2013
Buna seara.
Aveti mai jos articolul in cauza. Din ce deduc, inteleg ca ati primit decizia de incetare a CIM din dorinta angajatorului.
Încetarea contractului individual de muncă

Art. 55

Contractul individual de muncă poate înceta astfel:

a) de drept;

b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Art.55 lit.c C.mun. reprezinta o modalitate de incetare a c..i.m. la initiativa uneia dintre parti si nicidecum temeiul de drept al unei incetari de c.i.m.

Din categoria articolelor care se incadreaza aici fac parte , printre altele, urmatoarele : art.61, art.61 , art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul angajatului pentru transformarea postului contractual in functionar public? gixee gixee De curand mi-a fost modificat postul pe care-l ocup intr-o institutie publica, din personal contractual in functionar public. Prin act administrativ mi-a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 55, lit b alcibiade alcibiade Buna seara, In conditiile in care am solicitat prin depunerea la registratura unitatii in data de 07 a cererii privind incetarea CIM in data de 08, conform ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă perioadă determinată lia87 lia87 În ce condiții este posibilă desfacerea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată înaintea expirării termenului acestuia? (vezi toată discuția)