avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru in sarbatorile legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru in sarbatorile legale

Lucrez pt un SRL -call center- ce presteaza servicii pentru clienti italieni.
Suntem obligati sa lucram in sarbatorile noastre legale (platiti dublu), dar firma vrea ca in sarbatorile legale nationale italiene sa ne dea liber cu recuperare ulterioara, adica sa platim noi orele in care ei sunt in incapacitate de a oferi munca(ceea ce de fapt se obliga prin contractul individual de munca sa ofere).
Exemplu concret: maine, fiind liber national Italian noi nu lucram, neputand suna clientii italieni(firme), nefiind nimeni la serviciu si deci ne pun sa recuperam orele in alte zile sau sa le platim in cazul in care nu le recuperam.
Este ALEGEREA lor sa nu lucram maine, NOI AVAND DISPONIBILITATE, dar eu cred ca AU OBLIGATIA sa ne plateasca.
In cazul in care in data de 30 noiembrie nu merg la serviciu voi fi ABSENT NEMOTIVAT!

Cat de legal este lucrul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 31 Octombrie 2013
Nu exista nicio baza legala la ceea ce afirma acestia.
deci eu maine daca ma prezint la serviciu, ei sunt obligati sa ma plateasca, chiar daca nu pot desfasura activitatea k de obicei?
Da , sunt obligati sa va plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de sarbatori legale alice_v6 alice_v6 Buna ziua, Lucrez de aproximativ 6 luni intr-un call center, in domeniul Relatii Clienti. Am fost anuntata saptamana aceasta ca va trebui sa lucrez pe data ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Concediu refuzat in perioada sarbatorilor legale marian1992xy marian1992xy Buna ziua, Angajatorul, Regina Maria, imi refuza dreptul la concediu in perioada sarbatorilor legale. Munca in perioada sarbatorilor legale este prestata ... (vezi toată discuția)