avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii terasa si refuz incasare plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii terasa si refuz incasare plata

1. Am un garsoniera la etajul 4 (ultimul etaj) pentru care am efectuat in mod individual reparatiile la terasa aferanta acesteia in aug 2012, asta dupa ce am informat asociatia despre necesitatea acestor lucrari (verbal si in scris) ca urmare a deteriorarii peretilor interiori. Am informat asociatia despre efectuarea reparatiilor si am solicitat repartizarea cheltuielilor pe apartamente, dar fara niciun rezultat pana acum.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a recuperara costurile cu reparatia.

2. Pentru ca nu locuieste nimeni in acea garsoniera, iar eu, nici macar in aceeasi localitate, ajung rar sa platesc intretinerea. Saptamana aceasta, cand am fost sa platesc cheltuielile cu intretinerea cei de la administratie au refuzat sa primeasca banii pentru ca nu am platit cheltuielile pentru reparatiile facute la subsolul blocului, pe motiv ca, citez din anuntul afisat de presedintele asociatiei: "Conform deciziei Comitetului Executic administratorul nu va incasa banii pentru intretinere pana cand nu va fi achitata plata pentru reparatiile subsolului".
Va rog sa-mi spuneti daca au dreptul sa ia o astfel de decizie si cum poate fi atacata. In lege am gasit referire doar la hotararile adunarii generale.

Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 21:39, 1 Noiembrie 2013
Ce solutie are un proprietar care face cereri repetate catre asociatie pentru reparatia terasei si aceste solicitari raman fara raspuns? Sa stea sa i se degradeze apartamentul din ce in ce mai mult?
Sigur ca isi repara terasa, dar asta inseamna sa fie prevazator si sa-si dobandeasca si documentele de plata si garantie.

Atunci cand asociatia nu are grija sa repare proprietatea comuna, proprietarii afectati pot face ce au de facut, nu chiar ce vor, astfel incat pagubele lor individuale sa fie cat mai mici sau sa dispara cu totul.
Atunci ajungem la concluzia ca legile sunt facute ca sa fie incalcate!!
De ce avem Legea 230, de ce avem comitet, de ce avem presedinte, de ce avem judecatorie ca sa faca fiecare ce vrea intr-un condominiu?
Daca facea cere scrisa si vedea ca nu se rezolva nimic urmatorul pas era datul in judecata si garantez ca si secunda urmatoare se strangeau banii necesari, pentru ca la noi toate merg foarte bine cu biciul.
Acum cei din asociatie pot sa gaureasca hidroizolatia si sa il puna sa aduca terasa cum a fost si are numai de pierdut, stiti foarte bine despre ce vorbesc. ;)
La urma urmei nici nu trebuie sa faca cerere scrisa ca sa atentioneze niste oameni care sunt pusi in fruntea asociatiei ca sa faca lucruri, nu sa te rogi de ei cu toti sfintii si cu cereri scrise peste cereri scrise.
Ar fi fost suficienta si o simpla sesizare verbala, oamenii din conducere s-ar fi dus in casa omului, vedeau despre ce e vorba, inspectau terasa, chemau niste priceputi etc.....
E normal sa aiba grija sa intretina proprietatea comuna, dar uite ca nu se intampla asa peste tot si intotdeauna.
Ce e mai urgent si mai eficient de facut? Sa te apuci sa dai in judecata cu perspectiva de a ti se repara acoperisul de deasupra capului la sfantul asteapta ...sau sa te apuci singur de treaba si sa-ti rezolvi macar aceasta problema, dupa care sa vezi daca poti recupera ceva in instanta, fie si dupa ani de zile.....?
Eu asa as face!
Dv. cum ati proceda? Ati sta cu ploaia-n cap, asteptand sa va faca justitia dreptate?

Cat despre gaurit lucrarea omului, apai numai niste oameni care nu mai sunt intregi la minte ar putea face asta si atunci ... ii schimbi nene, nu-i mai tii in ograda, ca-ti fac prapad in avere...
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
elga50, moderator
Daca erau oameni de inteles era bine si verbal, dar ...vorba zboara, scrisul ramane... si daca sesiza la prima ploaie si ii ameninta cu justitia atunci POATE rezolvau, asa a facut proprietarul lucrarea (a dat banutul) si acum cheltuie alti bani sa ii dea in judecata (daca ii mai da) si peste ani si ani (vorba cantecului) POATE va recupera ceva din bani!!
Cat despre gaurit lucrarea facuta am spus ca este posibil la noi, ca sa ii puna in carca ca a stricat (nu ca a reparat) izolatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Refuzul asociatiei de locatari sa restituie banii pentru reparatia hidroizolatiei la acoperis baciu_ion baciu_ion Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj si in primavara acestui an am solicitat asociatiei de proprietari sa refaca hidroizolatia acoperisului deoarece ... (vezi toată discuția)