Va scriu pentru a incerca sa o ajut macar cu un sfat pe sora mea.
Este divortata si are custodia copilului care are aproape 6 ani. Tatal, care locuieste la o alta adresa plateste pensie alimentara si isi vede copilul cand are chef sau cand isi aduce aminte ca are copil (el a stabilit sa ia copilul in a doua si in ultima saptamana din luna dar gaseste mereu diverse motive ca sa nu il ia ca apoi sa se planga ca nu este lasat sa isi vada copilul).
Din cauza salariului mic pe care il are, sora mea se incadreza sa primeasca ajutorul de incalzire, dar fiindca la primarie tatal copilului figureaz ca locuind la adresa este nevoie de declaratia lui cum ca estre de acord ca fosta sotie sa primeasca ajutorul de incalzire. Insa acesta refuza sa mearga la primarie pentru a da respectiva declaratie. Cei de la primarie au spus ca fara semnatura lui nu se poate face nimic. Vreau sa va intreb:din punct de vedere legal se poate face cava pentru a-l determina sa semneze declaratia respectiva?
Consider ca astia de la primarie gresesc. Cum adica figureaza la primarie ca are adresa acolo ? Chiar daca are buletin acolo, ce importanta are ? sau are tatal si o masina ?
E vb sa dea sora o declaratie pe proprie raspundere ca sta cu copilul si sa depuna actele necesare.
cine este proprietarul apartamentului? cererea se completeaza de catre proprietar pentru (in favoarea) celui care locuieste efectiv acolo.Daca ap este al lui nu il puteti obliga, daca este in comun oricare dintre proprietari completeaza cererea .
se va depune la primarie hotararea de divort cu forma definitiva, se va aduce de la Asociatie o adeverinta precum ca ca fostul sot nu mai locuieste acolo ( nu se plateste intretinere si pt. el)si se poate rezolva situatia. In caz contrar, cereti o audienta la primar, pentru a-I prezenta absurditatea cerintelor functionarilor pe care ii are acesta in subordine.
Va multumesc pentru raspunsuri. Au fost depuse toate actele necesare la dosarul pentru ajutorul de incalzire. Dar se pare ca de anul acesta este nevoie si de acea declaratie a celui care apare in actele casei (chiar daca nu locuieste in respectiva casa), cum ca este de acord ca locatarul casei sa primeasca acel ajutor. Specific ca sora mea locuieste la casa nu la bloc. Aceasta cerere nu are legatura cu primaria sau cu angajatii primariei ci se pare ca are legatura cu guvernul (presupun ca de acolo vine acest ajutor).
Ajutor incalzire
elutza_18185
salutare...si eu sunt in aceeasi situatie...stau singura in apartamentul parintilor, dar si ei au domiciliul pe aceeasi adresa desi locuiesc in alta parte.tin ... (vezi toată discuția)