Sunt curios daca a mai intalnit cineva o asemenea situatie...si cunoasteti vreun precedent judiciar.
S-a trimis o hotarare judecatoreasca civila la o adresa unde isi avea sediul partea din proces si fara ca aceasta sa anunte conform legii schimbarea sediului sau a domiciliului sau comunicarea s-a trimis la vechea adresa.
Proprietarul a refuzat afisarea comunicarii si presedintele instantei a dispus recomunicarea hotararii la o alta adresa unde isi au sediul in prezent ( sediul il au schimbat inca de la primul termen de judecata, dar nu au instiintat instanta )
Problema este ca au inteles sa declare recurs si in mod firesc...cumva...se naste intrebarea daca nu cumva recursul a fost declarat peste termenul prevazut de lege.
Adica in aceste conditii au declarat recursul dupa vreo 25 de zile de la incercarea comunicarii hotararii care nu s-a facut deoarece proprietarul a refuzat afisarea...
Las la o parte faptul ca postasul introduce in cutia postala citatia sau hotararea si incerc sa ma lamuresc daca a mai cunoscut cineva o solutionare a procesului in sensul admiterii exceptiei tardivitatii in aceste conditii...indoielnice as spune daca ne gandim ca hotararea trebuia doar introdusa in cutia postala...
Nu las la o parte faptul ca partea trebuia sa comunice schimbarea sediului sau ori a domiciliului procesual si nu sa se ocupe ea de acest aspect si sa dispuna recomunicarea.
Problema ar putea sa fie la posta cumva...
Poate vedem si ce zice legea cu privire la postasi...si comunicare...
Insa...esential este faptul ca din propria sa culpa partea care a pierdut procesul nu a respectat prevederile legale cu privire la schimbarea domiciliului sau procesual si a ajuns sa creeze destule probleme in ceea ce priveste tardivitatea sau nu a declararii recursului sau...
In opinia mea recursul este tardiv declarant, intrucat citarea ssi ulterior, comunicarea s-a efectuat la sediul mentionat de parte si consemnat de instant in toate incheierile si implicit in hotarare. Faptul ca nu a vrut noul proprietar sa permita afisarea hotararii, cred ca poate fi un motiv de repunere in termenul de recurs, insa numai daca partea ar face si o solicitare in acest sens si ii va fi admisa....Cred ca ar putea opera decaderea din termen si ca o sanctiune pentru necomunicarea schimbarii adresei, desi nu am intalnit o astfel de situatie....
Nici eu nu am intalnit pana acum asa ceva...
Am mai avut ceva cu o necomunicare a unei hotarari timp de 2 ani...si cand am mers sa fac legalizarea am aflat...dar s-a rezolvat problema respectiva.
Problema in speta e ca nu s-a facut comunicarea efectiva si aici e treaba curioasa.
Postasul introduce in cutia de scrisori comunicarea...de regula...
Aici insa nu s-a procedat asa...
Postasul introduce comunicarea insa desface de pe aceasta "pv-ul" pe care il completeaza si il remite instantei, mentionand ca s-a afisat ca nu era nimeni acasa....deci, ar trebui vazut pv-ul care atesta comunicarea sau din contra, neindeplinirea procedurii...In caz contrar, se va tine seama de faptul ca partea a declarant adresa respective si ca s-a facut comunicarea acolo....Refuzul destinatarului (sau proprietarului) de a primi un inscris nu este considerat "lipsa comunicare".....Intr-o contestatie la executare silita am avut o situatie similara cand, creditoarea a refuzat sa ridice de la posta recomandatele transmise de intimate prin care era invitata sa isi ridice banii restanti de la societatea fosta angajatoare, iar instant a considerat refuzul acesteia ca fiind o manifestare de vointa si a "admis" faptul ca a fost pusa in intarziere, ocazie cu care a admis contestatia la executare.....Deci se poate interpreta in ambele variante.....
Da, in caz de executare silita se intampla adesea asa deoarece debitorii se sustrag...
Presedintele a dispus recomunicarea hotararii in acest caz.
Ramane de vazut cum se va aprecia deoarece nu au comunicat schimbarea domiciliului procesual si din ulpa lor s-a ajuns la aceasta situatie.
Si eu sunt de parere ca prin propria culpa nu se poate obtine protectia unui drept...
S-a finalizat cu bine.
Instanta de recurs a considerat recursul ca tardiv introdus.
Doar ca nu a acordat cheltuieli de judecata.
Cred ca nu a vazut chitanta la dosar si acum trebuie sa cer indreptarea hotararii...
Nu a facut deloc vorbire de cheltuieli.
Mai mereu patesc asa cu cheltuielile...
Intrebare
delia_h2006
eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)