avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere neachitata de 3 ani, aceasta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere neachitata de 3 ani, aceasta datorie se va prescrie?

Buna ziua,

Din ce am tot citit pe net, am inteles ca datoria nu se prescrie, ci doar dreptul material de a actiona in instanta. Pensia nu este achitata de aproape 3 ani, din ianuarie 2011 si este in suma de aproximativ 3300 de lei in total.

Pot actiona in instanta pentru a recupera acesti bani?

Multumesc anticipat pentru timpul dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
teodora.nenciu, utilizator
avocatteodorescunicusor a scris:
Din pacate multi se cred avocati.

Da, si din pacate multi dintre ei sunt inscrisi in barou. :D Sper ca tineti la gluma, colega.

Cred ca executarea e cea mai buna varianta, in functie de starea financiara a debitorului si demersurile creditorului, s-ar putea aduna mai mult de 3 ani la datorie.
Plangerea penala se face in cazuri extreme, zic eu.
AVLIL a scris:

s-ar putea aduna mai mult de 3 ani la datorie.

Nu am inteles acest aspect, ma puteti lamuri?

Eu as dori sa opresc prescrierea, nu am bani acum de executor, mi-a cerut 300 de lei pentru a demara o asa actiune, pentru o simpla notificare mi-a cerut 100 de lei. Am acumulat multe datorii si nu imi mai permit acum sa fac si altele.

Am depus repetate plangeri la politie si raspunsul lor a venit dupa 1 an si 6 luni acuzandu-ma de tardivitate, intarziasem doua luni cu formularea plangerii penale. Ulterior am refacut plangerea penala in termen si s-a dat NUP la recomandarea agentului sectiei de politie.

Multumesc mult pentru interesul dvs. in rezolvarea acestei situatii.

Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
teodora.nenciu, utilizator
ar mai fi o portita : art. 131 al. 5 din Codul Penal. Organul de cercetare penala se poate sesiza din oficiu pentru savarsirea faptei si astfel ar fi evitat acest termen de 2 luni. multi procurori accepta acest mic siretlic, insa conditionat si de volumul de munca.
vldstf a scris:

ar mai fi o portita : art. 131 al. 5 din Codul Penal. Organul de cercetare penala se poate sesiza din oficiu pentru savarsirea faptei si astfel ar fi evitat acest termen de 2 luni. multi procurori accepta acest mic siretlic, insa conditionat si de volumul de munca.

Multumesc mult pentru solutia propusa de dvs, dar nu stiu practic cum sa o aplic, cui si unde sa o adresez.

Ma pot folosi de modelul trimis mai sus de domnul avocat Nicusor Teodorescu?
avocatteodorescunicusor a scris:

Din pacate multi se cred avocati. Iata ce trebuie facut:

Domnule Prim-Procuror
al Parchetului de pe lângă Judecătoria ....

Multumesc frumos pentru sfat, voi incerca si aceasta modaliate de a-mi solutiona problema.

Aceasta solicitare se face la Judecatoria de Sector? Eu locuiesc in Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Incetare urmarire penala "abandon de familie" art.305 lit c. pentru depasirea termenului introducerii plangerii prealabile tissot tissot Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat ce as putea face in urmatoarea situate: In ianuarie 2008 am divortat de sot si prin aceasi sentinta fiul minor a fost ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti = termen depunere plingere,,prescriptie ContSters154030 ContSters154030 Pot depune plingere la Parchet pt furt intre soti = furt efectuat acum (vezi toată discuția)
Neplata partiala a pensiei alimentare Alina2011 Alina2011 fostul sot nu mi-a platit pensie pt minor 3 luni, imediat dupa divort, apoi a inceput sa plateasca dar fara a-mi da si din urma. Ce pot face? Pot recupera cele ... (vezi toată discuția)