avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... lnscriere mijloc transport la primarie persoana fizica ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

lnscriere mijloc transport la primarie persoana fizica nerezidenta

Conform Cod Fiscal cu Norme 2013 sunt PERSOANA FIZICA NEREZIDENTA .
Posed insa : CNP, Pasaport de cetatean roman cu domiciliu in strainatate (alta decit UE ) si LOCUINTA in Romania.Domiciliu in strainatate.
Am achizitionat un MIJLOC de TRANSPORT (pentru uz propriu ) si am mers la sectia financiara a sectorului unde am locuinta sa inregistrez/inscriu pe numele meu acest mijloc de transport , sa platesc TAXELE si IMPOZITELE conform C.F si sa obtin certificatul de inmatriculare .
Functionara A REFUZAT insa sa-mi inscrie acest mijloc de transport pe motiv ca fiind persoana fizica NEREZIDENTA si numai in cazul in care imi fac CARTE de IDENTITATE pot inscrie ,invocind in acest sens cerintele CODULUI FISCAL 2013.
Ulterior am cautat in Codul Fiscal dar nu am gasit nimic referitor la aceasta interzicere !#-o
Poate cineva sa -mi spuna daca apare undeva aceasta interzicere/cerinta ( in Cod Fiscal sau oriunde in alta parte ???)
Multumesc ,.
Cel mai recent răspuns: sandidu , utilizator 19:10, 3 Noiembrie 2013
Impozitul pe mijloacele te transport se datoreaza bugetului localitatii unde aveti domiciliul - Cod fiscal, art 261, alin (2)
[ link extern ]

ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2) Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz
multumesc :)) ,inteles ...dar : "...... taxa asupra mijloacelor de transport, se plateste la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale unde persoana isi are domiciliul".....
-"domiciliul" IN CAZUL MEU POATE FI LOCUINTA (avuta in proprietate si pentru care platesc deja impozit !)SAU NU ( in pasaportul romanesc scrie " cetatean roman cu domiciliu in strainatate " )???? DACA NU ,,,CUM SE POATE REZOLVA LEGAL PROBLEMA tinind cont ca mijlocul de transport l-am cumparat in romania ,de la persoana fizica romana si vreau sa-l inscriu in romania pe numele meu !?nnmultumesc anticipat pentru raspuns si o saptamina buna .n

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere mijloc transport la primarie, persoana fizica nerezidenta sandidu sandidu Conform Cod Fiscal cu Norme 2013 sunt PERSOANA FIZICA NEREZIDENTA . Posed insa : CNP, Pasaport de cetatean roman cu domiciliu in strainatate (alta decit ... (vezi toată discuția)
Impozit alexandrubraicu alexandrubraicu daca masina este cu nr provizoriu trebuie se platesc impozit la primarie (vezi toată discuția)
Impozit auto mihaarg mihaarg Buna ziua, am o mare nedumerire.Mi-am cumparat o masina in anul 2007 in Spania unde am si locuit pana in acest an 2010.M-am hotarat sa o inscriu in ... (vezi toată discuția)