avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori

Daca fata a plecat de acasa 3 zile iar tatal ei a depus plangere impotriva iubitului ei de 19 amandoi negand ca au intretinut relatii sexuale fara ca cineva sa aiba vreo dovada impotriva a ce au declarat ei se poate aplica vreo sanctiune?
Cel mai recent răspuns: amein , utilizator 10:30, 3 Noiembrie 2013
+ ca parintii au depus plangere deoarece fata a lipsit de la scoala si a fost pusa sa declare ca nu v-a mai parasi orele de curs in caz contrariu baiatul va fi sanctionat
Art. 198,cod penal

Actul sexual cu un minor

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Deci nu s-a incalcat nicio regula. Credeti ca asta a fost doar pt a-i speria?
Sunt multe variante si unele mici contradictii iar eu am nevoie de siguranta de aceea am apelat la profesionisti ca dumneavoastra si am nevoie sa stiu daca orrice fel de regula a fost incalcata
Vă rog să citiţi art. 198 din codul penal, actul sexual cu minor şi veţi afla în ce circumstanţe pueţi fi tras la răspundere penală. ªi dacă fata are peste 15 ani legea prevede că fapta constituie infracţiune în anumite situaţii, de pildă, dacă băiatul este tutorele fetei, îngrijitorul ei, medicul ei, dacă i-a oferit bani sau bunuri pentru a întreţine relaţii sexuale cu el, dacă a realizat materiale prornografice, etc. Nu cred însă că puteţi fi încadrat în niciuna dintre situaţii.

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)
Este sau nu corupere de minori? Florin2430 Florin2430 Buna ziua,am 17 ani in decembrie voi implini 18,prietena mea are 14 ani si 6 luni,tatal ei nu este de acord cu relatia noastra si vrea sa sesizeze ... (vezi toată discuția)