avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare si cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare si cadastru

Buna ziua,
Mama mea detine un teren intravilan de aprox 11.600 mp, pentru care in anul 2008 a contactat o firma de cadastru pentru intocmire intabulare/cadastru, care s-a si realizat....cam ambiguu totusi, intrucat acum a aflat ca documentatia respectiva s-a realizat tinand cont de *noul* plan cadastral al primariei, iar terenul se suprapune oblic pe inca trei terenuri, astfel incat vecinii pot avea deschidere la DN. Intrebarile mele ar fi:
- daca primaria putea modifica planul cadastral fara sa aiba acordul proprietarului si daca da, de ce nu i s.a adus la cunostinta acest lucru?
- de ce firma de cadastru nu i-a comunicat inca de atunci noile coordonate, respectiv noii vecini, care in nici un caz nu corespund cu cei inscrisi in titlul de proprietate? (facand abstractie de faptul ca terenul vecin, care ar avea cea mai mare deschidere la dn dupa noul plan cadastral este al primarului din acea perioada)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 19:12, 13 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Probabil acolo a existat un plan parcelar, terenul fiind in extravilan, iar ulterior conform PUG s-a trecut in intravilan. Terenul daca are suprapunere, se poate repozitiona de catre o pers autorizata cu declaratie notariala din partea proprietarului.
da, terenul a fost extravilan si ulterior a fost trecut in intravilan. Ce nu am inteles este de ce i s-a modificat pozitia? modificarea pe coordonatele vechi poate fi facuta de catre o persoana autorizata daca mama da o declaratie notariala?
imi este greu sa va dau un raspuns din datele pe care mi le-ati furnizat ..ideea e ca intr-o tarla trebuie sa incapa toti proprietarii, iar cand sunt pusi cap la cap, respectand si limitele (ex.drum, canal etc) terenul nu mI "pica" acolo unde lucra pamantul fiecare .. Acum ca au mutat niste parcele pentru un avantaj al primarului, n-am de unde sa stiu ..
puteti face sesizare la Primarie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Eroare actualizare date cadastrale - afectare drept proprietate dana_moraru_1 dana_moraru_1 Detin carte funciara pentru teren in extravilan din anul 2001 (teren dobindit prin contract de vinzare-cumparare). Am solicitat actualizarea datelor in anul ... (vezi toată discuția)