avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sotie acuzata de tainuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sotie acuzata de tainuire

dupa ce a dat declaratie de martor in procesul in care sotul ei era acuzat de furt , s-a pus in miscare impotriva sotiei (martor initial) actiunea penala , fiind acuzata de tainuire. arat ca :
1. procesul privitor la furt nu este incheiat, deci nu putem sti deocamdata daca a fost savarsita infractiunea de furt sau nu.
2. alin. 2 din art 221, prevede ca tainuirea savarsita de sot si de rude apropiate nu se pedepseste.

exista sanse ca sota inculpatului sa fie pedepsita pt savarsirea infractiunii de tainuire?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
lolo0112, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:01, 30 Martie 2009
Tainuirea savarsita de sot sau de sotie nu se pedepseste .Aceasta este o cauza de impunitate !

Nu va fi angajata raspunderea penala a sotiei

Sunteti sigur ca de aceasta infractiune este acuzata sotia?
Cred ca ne aflam sub incidenta disp. art.26 cod penal.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
TREBUIE STUDIATA TREABA.
Mai departe vedeti ca exista sanse sa iesiti bine.
sigur este acuzata de tainuire. actiunea penala impotriva ei s-a pus in miscare de catre procuror in sedinta de judecata, dupa ce femeia a dat declaratia de martor. la termenul urmator se vor pune concluzii pe aceasta problema de catre celelalte parti.
Ei stiu ce au facut in cadrul procesului penal.
Au drepturi care nu sunt obligati sa le ia in seama.
E si acesta un drept.

Alte discuții în legătură

Am primit o citatie de la parchet-cum sa procedez? mihai1987 mihai1987 Buna ziua! Am primit o citatie la procuratura iar azi i-am dat curs si m-am trezit cu citez din procesul verbal `invinuit pentru savarsirea infractiunilor de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tiberiu8mai tiberiu8mai Pot face plangere penala pentru incercare de acuzatii mincinoase la care am un martor ? Au trecut de atunci cca. 7 luni . (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)