avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sotie acuzata de tainuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sotie acuzata de tainuire

dupa ce a dat declaratie de martor in procesul in care sotul ei era acuzat de furt , s-a pus in miscare impotriva sotiei (martor initial) actiunea penala , fiind acuzata de tainuire. arat ca :
1. procesul privitor la furt nu este incheiat, deci nu putem sti deocamdata daca a fost savarsita infractiunea de furt sau nu.
2. alin. 2 din art 221, prevede ca tainuirea savarsita de sot si de rude apropiate nu se pedepseste.

exista sanse ca sota inculpatului sa fie pedepsita pt savarsirea infractiunii de tainuire?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
lolo0112, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:01, 30 Martie 2009
Existenta unei cauze de impunitate (cum e cea mentionata pt talharie)conduce , in temeiul art 10 Cod Proc Penala , la incetarea urmaririi penale /procesului penal

Nu va fi aplicata nici o sanctiune penala , tocmai aceasta e si ratiunea dispozitiei imperative cuprinse in Codul Penal.
E o situatie speciala , care , din punctul meu de vedere , apara relatiile de familie (se considera ca intre soti exista sustinere afectiva )
Asa o fi dar nimeni nu il obliga pe sot sa dea sa dea declaratie.
Trebuie vazut exact ce este.
Asta este esenta dreptului.
Un mic amanunt poate schimba multe lucruri.
Poate subzista , insa , marturia mincinoasa...
Drepturi exista si in Romania.
Ceea ce face fiecare cu ele il priveste direc si personal.
De aceea sunt drepturi, sa dispuna de ele asa cum considera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o citatie de la parchet-cum sa procedez? mihai1987 mihai1987 Buna ziua! Am primit o citatie la procuratura iar azi i-am dat curs si m-am trezit cu citez din procesul verbal `invinuit pentru savarsirea infractiunilor de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tiberiu8mai tiberiu8mai Pot face plangere penala pentru incercare de acuzatii mincinoase la care am un martor ? Au trecut de atunci cca. 7 luni . (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)