dupa ce a dat declaratie de martor in procesul in care sotul ei era acuzat de furt , s-a pus in miscare impotriva sotiei (martor initial) actiunea penala , fiind acuzata de tainuire. arat ca :
1. procesul privitor la furt nu este incheiat, deci nu putem sti deocamdata daca a fost savarsita infractiunea de furt sau nu.
2. alin. 2 din art 221, prevede ca tainuirea savarsita de sot si de rude apropiate nu se pedepseste.
exista sanse ca sota inculpatului sa fie pedepsita pt savarsirea infractiunii de tainuire?
Existenta unei cauze de impunitate (cum e cea mentionata pt talharie)conduce , in temeiul art 10 Cod Proc Penala , la incetarea urmaririi penale /procesului penal
Nu va fi aplicata nici o sanctiune penala , tocmai aceasta e si ratiunea dispozitiei imperative cuprinse in Codul Penal.
E o situatie speciala , care , din punctul meu de vedere , apara relatiile de familie (se considera ca intre soti exista sustinere afectiva )
Asa o fi dar nimeni nu il obliga pe sot sa dea sa dea declaratie.
Trebuie vazut exact ce este.
Asta este esenta dreptului.
Un mic amanunt poate schimba multe lucruri.
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)