avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea favorabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea favorabila

Buna ziua.Sotul meu este inchis din 06.12.2012, fiind condamnat la 2 ani si 8 luni, pentru conducere cu permis anulat.Nu are rapoarte negative,...a fost la cursuri...lucreaza in schimburi in incinta penitenciarului de 3 luni de zile.Odata cu implementarea noului cod penal, beneficiara de legea favorabila? este poisibil sa vina acasa? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters294253 , utilizator 15:34, 3 Februarie 2014
Din pacate cei ce beneficiaza de legea mai favorabila a noului cod sunt cei care au fost condamnati peste maximul prevazut de noul cod.in situatia sotului dvs,legea nu se aplica.
cine trebuie sa faca cerere pentru eliberare conditionata, el, sau avocatul?
d-le avocat patrascu, la cele relatate mai sus ce imi puteti spune avand in vedere implementarea noului cod penal? va rog sa-mi raspunde-ti?
Asta este conditia, ceea ce in cazul dvs nu este cazul, daca aveti avocat este bine sa analizeze el dosarul in concret in privinta liberarii conditionate.
Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
multumesc d-le avocat, insa zice ca a primit pe data de 31.01.2014 o hartie din cadrul penitenciarului si i se spune ca pe noul cod pedeapsa era cuprinsa intre 2-7 ani, si acum conform noului cod se incadreaza intre 1-5 ani.Poate cere la instanta reanalizarea dosarului ,dupa noul cod penal? si sesizarea catre instanta o face el, in nume personal sau avocatul?

Alte discuții în legătură

Condamnare oug nr.195/2002 valerian75 valerian75 Ora estimata: 8:30 Complet: C3 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: 1. Condamnă inculpatul XXXXX, la o pedeapsă de 4 (patru) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp mi se va prescrie pedeapsa mrvanea23 mrvanea23 buna numele meu este antonof vania adrian...am probleme cu legea si sant plecat din tara de o gramada de timp...ami puteti da si mie un ras la ce ia ce va voi ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare pedeapsa codeck codeck Buna ziua! Cand se prescrie executarea pedepsei in urmatoarea speta, daca sentinta a fost data pe 1 iunie 2011, pe vechiul cod penal? Motivarea instantei pe ... (vezi toată discuția)