avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima si alcoolemie de 0,18 in aer si 0 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima si alcoolemie de 0,18 in aer si 0 in sange :)

Am avut un accident cu victima in luna iulie , iar azi (4.11.2013) am fost sunat de un politist de la rutiera care se ocupa de caz si mi-a zis sa vin sa dau o declaratie mai detaliata si sa platesc o expertiza a accidentului care costa 900 de lei . Cu declaratie sunt deacord :) , dar de ce tb sa platesc o expertiza a accidentului care nu este ceruta de mine ? Nu ar tb sa fie datoria politiei sa-si incheie dosarul si sa faca expertiza pe banii lor si dc nu sunt deacord cu expertiza sa cer alta expertiza pe care e normal sa o platesc ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:55, 4 Noiembrie 2013
Veti raspunde penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa , incriminata de art. 184 din Codul penal .


Pedeapsa aplicabila este inchisoarea, care poate fi individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia, conform art. 81 din Codul penal, daca pedeapsa efectiv aplicata nu depaseste 3 ani si nu a existat o condamnare anterioara mai mare de 6 luni.


Reabilitarea opereaza de drept, inlaturand consecintele si interdictiile ce decurg din condamnare.

Permisul de conducere va fi anulat , posibilitatea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice existand dupa scurgerea termenul de 1 an , de cand hotararea judecatoreasca este definitiva.



Pana la citirea actului de sesizare (rechizitoriul ) , partea vatamata se poate constitui parte civila, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat, conform raspunderii civile delictuale, precizand defalcat sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale.


Dupa acest moment procesual, manifestarea de vointa , in acest sens , poate avea loc numai cu acordul tuturor partilor litigante.


Inculpatul poate recunoaste pretentiile partii civile .Poate fi incheiata , de asemenea, o tranzactie, conform modificarilor aduse de legea 202/2010.

Daunele cerute si dovedite sunt suportate de catre societatea asiguratoare, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala.

Aceasta poate fi introdusa in cauza de partile interesate pana la citirea rechizitoriului .Poate interveni prin propria vointa, luand stadiul procesul ca atare, pana la finalizarea cercetarii judecatoresti.

Inculpatul va fi obligat in solidar cu asigurator la plata pretentiilor banesti, in limita plafonului legal.


Impacarea este incidenta chiar in etapa recursului procesului penal, este totoala , definitiva si neconditionata, vizand si actiunea civila alaturata celei penale.



Expertiza este necesara pentru lamurirea unor aspecte tehnice privind modul de producere a accidentului de circulatie si a posibilitatilor de evitare a acestuia. Fara expertiza dosarul nu poate sa fie finalizat. Va recomand sa platiti onorariul pentru efectuarea expertizei, mai ales ca este vorba de o suma rezonabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu vatamare corporala deco9bal deco9bal In cazul unui accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui biciclist se aplica termenul de doua luni pentru depunerea plangerii ? Mentionez ca victima ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu vatamare corporala grava din culpa mariusmarius1970 mariusmarius1970 buna seara! va scriu in speranta ca cineva ma poate ajuta sa ma pregatesc cel putin psihic pt ceea ce va urma. mai p scurt anul trecut august 2011 am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima bennyy bennyy In urma cu 2 saptamani am avut un accident usor pe trecerea de pietoni. Practic am fost neatent si am acrosat usor o persoana, care a cazut la pamant s-a ... (vezi toată discuția)