avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata absent in viata copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata absent in viata copiilor

buna ziua,ce pot face in cazul in care copii(adulti acum)ar vrea sa ia legatura cu tatal lor,dar acesta este condus de actuala sotie si amenintat ca divorteaza daca ia legatura cu acestia.mentionez ca sunt divortata din anul 1994 in fapt,avand pe atunci copii de 2 si 3 ani iar tatal lor le-a platit alocatia stabilita de lege doar vreo 6 ani si atunci la amenintari cu politia etc,iar actuala sotie,o scorpie cum nu s-a mai vazut ca nu se poate numi femeie,la amenintat ca daca mai ia legatura cu copii divorteaza sau se sinucide.dupa 17 ani fata mea s-a dus sa isi vada bunicii din curiozitate avand putin timp liber la dispozitie si de acolo s-a starnit un mare tambalau.femeia aceasta mi-a dat sute de mesaje pline de injurii.mi-a injurat copii,ca no sa puna mana ei pe averea ei etc,chiar ajungand sa ma duc la politie cu acele smsuri.copii ar vrea sa ia legatura cu tatal lor dar din cauza acestei femei nu o pot face ptr ca mereu ii ameninta si chiar le-a spus ca daca ajung la ei ii omoara.ce pot face in cazul acesta?cum sa fac ca acestia sa isi poata vizita tatal dupa foarte multi ani.multumesc.mentionez ca ei sunt in italia in bari iar copii mei in roma.
Eu nu stiu ce sa spun, cred ca vizitele astea, fie ele cat de urate pentru copii, i-ar ajuta sa se impace cu o situatie, sa o accepte sau sa o inlature, in functie de evolutie.

Daca merg la domiciliul tatalui, nu conteaza proprietatea cui, daca apar violente pot chema politia. Accesul in locuinta unui om se face cu acceptul sau, indiferent de parerea proprietarului. Cu alte cuvinte, ajunge acceptul tatalui. Totusi, la cererea lui, daca e cazul, trebuie sa paraseasca locuinta.
Domiciliul e protejat prin Conventia drepturilor omului, daca proprietarul meu sau sotul meu nu vrea sa-mi primesc rudele in domiciliu, am si eu niste drepturi in sensul asta si un cuvant de spus; e ca un drept de veto, sa-i spunem.

Poate dupa 1-2-3 vizite poate se impaca doamna cu situatia, prinde tatal curaj sa lupte pentru a se vedea cu copiii, poate chiar nu mai continua vizitele dar isi incheie si copiii niste asteptari.
Asa, ei stau si-si dezvolta sentimentul abandonului. Ca sa nu spun ca invata sa nu lupte pentru cineva drag, la fel ca tatal lor; daca e bine sau nu, decide fiecare pentru el.
Eu daca as fi, m-as bate cu 5 mame vitrege sa-mi vad tatal. Indiferent cat de mamaliga, piper sau alta mancare de peste ar fi tatal meu. Si asta m-ar invata ceva, e o experienta buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliul copiilor in timpul divortului Maria_Enache Maria_Enache Sarbatori fericite tuturor! Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori. De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma ... (vezi toată discuția)
Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Am dreptul de a interzice soțului să vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? KarinaParker KarinaParker Am dreptul de a interzice soțului accesul sa își vadă copiii în cazul în care suntem despărțiți? Nu suntem divorțați pentru ca el nu vrea sa îmi ... (vezi toată discuția)