avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alipire - terenuri cu dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alipire - terenuri cu dreptul de superficie

buna. sunt proprietar a 3 terenuri, si doresc sa mi le alipesc. pe unul din terenuri exista cineva care are dr de superficie pe o casa, si din cauza acestui domn , datorita faptului ca acesta nu s-a prezentat la cadastru sa isi dea acordul...nu pot face nimic. intrebarea este ce trebuie sa fac? care este temeiul legal? si cum se va intitula actiunea in instanta si ce trebuie sa cer , in instanta?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:41, 4 Noiembrie 2013
Nu îl puteţi obliga. Dreptul de superficie înseamnă dreptul de folosinţă asupra terenului pe toată durata existenţei construcţiei. Este un drept real, stabilit asupra unui teren determinat, înscris în CF.

Pe de altă parte, nici nu văd la ce v-ar folosi o astfel de alipire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare constructii in baza legii 247/2005 ContSters14151 ContSters14151 Buna. Daca instrainezi prin vanzare-cumparare teren cu constructie prin inscris in semnatura privata, in privinta constructiei devii proprietar, iar in ce ... (vezi toată discuția)
Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare paul41paul paul41paul am cumparat recent de la CN CF .CFR. SA o locuinta la care vreau sa fac un cadastru +intabulare,intrebarea este imi este permis sa fac aceste acte daca in ... (vezi toată discuția)