avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru si intabulare

am cumparat recent de la CN CF .CFR. SA o locuinta la care vreau sa fac un cadastru +intabulare,intrebarea este imi este permis sa fac aceste acte daca in contractul de vinzare-cumparare este stipulat ''se atribuie cumparatorului dreptul de superficie pe durata existentei constructiei,asupra terenului ocupat cu locuinta'' ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:30, 1 Decembrie 2009
Bineinteles ca puteti face intabularea. Dreptul de superficie este un drept real imobiliar purtind asupra unei suprafete de teren pe care s-a construit proprietatea dvs. (apartamentul). Intrucat existenta sa rezulta din "juxtapunerea" a doua drepturi de proprietate (din care unul nu este al dvs./cel asupra terenului) inseamna totusi, ca dreptul de superficie are insa, la randul sau, un caracter perpetuu. De aceea, el se intinde cat timp va exista locuinta si nu impieteaza cu nimic asupra dreptului de proprietate a locuintei. Numai dupa ce aceasta locuinta nu va mai exista va inceta si dreptul de superficie, proprietatea asupra terenului devenind completa pt. proprietarul acestuia.
In acelasi timp, intabularea, ca act de publicitate imobiliara, este un act prin care transferul proprietatii asupra imobilului (locuinta) cumparat de dvs. devine opozabil tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru paul41paul paul41paul Am cumparat o locuinta de la CN CF CFR SA fara cadastru si intabulare decit contract de vinzare cumparare in care se mentioneaza ca sunt obligat sa-l inscri in ... (vezi toată discuția)
Vinzare cu titlu de proprietate convict convict Pentru vinzarea unui teren cu titlu de proprietate sint obligat legal la intabulare ca sa pot efectua tranzactia de vinzare-cumparare . (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara acte de proprietate? casiba casiba Buna ziua! Exista un Ordin al Prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren, iar in anexa la acest Ordin schita ... (vezi toată discuția)