avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dauna totala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dauna totala

buna seara !
Am o problema : intr-o seara am avut parte de un accident rutier in urma caruia am primit dauna totala ( 3000 euro + rabla acasa ) . Am si un certificat medico-legal care atesta ca am avut nevoie de 7 zile ingrijiri medicale .
Acum ajungem la ce ma intereseaza mai mult ... vreau sa recuperez de la soferul vinovat celelalte cheltuieli ( facturi de tractare , plata echivalentului a 1% din devizul de la Peugeot , adica 400 ron ,drumuri cu taxiul pana la politie si asigurator , retete si ce pierd avand medical 15 zile , platit cu 75% + bonurile aferente , etc. ) + 500 euro daune morale . Mentionez ca daca nu as fi avut airbag lateral mi-as fi lasat o buna parte din materia cenusie pe stalpul in care m-a proiectat . Am de la politie pv-ul prin care sunt informat ca il pot actiona in instanta , insa vreau sa stiu daca pretentiile mele sunt indreptatite in conditiile unei daune totale de la asigurator . Cei 3000 euro + aprox 1000 pe care ii iau pe epava sunt valoarea masinii ( intentionam sa o vand cu 4300 ). Dar restul sunt cheltuieli facute din vina lui ... si 500 euro daune morale nu mi se pare mult , in conditiile in care o saptamana am purtat guler cervical si am 4 vertebre tasate... in plus , avea permisul suspendat . nu ii cer mai mult pt ca vreau sa evit sa ajungem la proces ca sa nu mai pierd si mai mult timp ... dar intr-un proces i-as cere 3500 ...
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 11:26, 1 Aprilie 2009
Chemati in judecata pe vinovat si implicit pe asiguratorul acestuia, care de altfel va suporta daunele solicitate/probate de dvs.=D>
Aveti posibilitatea sa vorbiti cu soferul vinovat de producerea accidentului si sa vedeti pozitia sa. Nu prea cred ca o sa fie de acord sa va dea acei bani, dar puteti incerca. Si, in cazul in care nu ajungeti la o intelegere, va adresati instantei de judecata. In proce, partea vinovata poate sa cheme in garantie asiguratorul.
asiguratorul mi-a dat maxim cat se putea , facand calculele de uzura a masiniii ( 3100 euro ). Am verificat pe site la ei si acolo scrie negru pe alb ca se plateste si transportul masinii avariate ( deconteaza ) doar in cazul in care nu este dauna totala ca in cazul meu . In plus , ca sa mi se acorde acesti bani a trebuit si sa semnez ca e ultima pretentie pe care o am de la asigurator , de orice fel , privind acest eveniment . Eu am cheltuit si pierdut din cauza idiotului ( vinovatul ) aproximativ 800E pe care nu am de unde altundeva sa ii recuperez decat de la el . Si banii pe care i-am primit de la societatea de asigurari tot de la el se vor recupera , el avand permisul suspendat , iar masina nu ii apartinea .
tomastefan a scris:

. In plus , ca sa mi se acorde acesti bani a trebuit si sa semnez ca e ultima pretentie pe care o am de la asigurator , de orice fel , privind acest eveniment .

Din pacate v-ati grabit,nu ati formulat si pretentii pentru vatamarea corporala pentru care aveati dreptul la despagubiri.
Ramane sa va descurcati cu trimiterea in judecata dar aveti NEAPARATA nevoie de un avocat.Depinde daca mai aveti de unde sa va recuperati paguba Va urez succes!:wave:
din cate am inteles eu , nu aveam cum sa am pretentii de gen de la asigurator , pentru ca soferul vinovat nu este si proprietar . zicea el ( agentul de la asigurari ) ca este un cu totul alt proces ...

Alte discuții în legătură

Accident rutier, daune materiale si morale pysy182003 pysy182003 Sunt vinovata de producerea unui accident rutier(evenimentul sa produs la o trecere de pietoni) din care a rezultat o victima cu leziuni corporabile ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa art 184 al 2 ,4 masterguni masterguni buna numele meu este florin si in anul 2007 am avut un accident de circulatie care sa soldat cu o victima care a suferit o fractura in urma caruia a primit 45 ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime ciubotariu claudiu ciubotariu claudiu salutare...vineri 23.01.2009. am avut un accident,. un tampit., a intrat in curba cu viteza a derapat si a iesit p contrasens intrand frontal in masina ... (vezi toată discuția)