buna seara !
Am o problema : intr-o seara am avut parte de un accident rutier in urma caruia am primit dauna totala ( 3000 euro + rabla acasa ) . Am si un certificat medico-legal care atesta ca am avut nevoie de 7 zile ingrijiri medicale .
Acum ajungem la ce ma intereseaza mai mult ... vreau sa recuperez de la soferul vinovat celelalte cheltuieli ( facturi de tractare , plata echivalentului a 1% din devizul de la Peugeot , adica 400 ron ,drumuri cu taxiul pana la politie si asigurator , retete si ce pierd avand medical 15 zile , platit cu 75% + bonurile aferente , etc. ) + 500 euro daune morale . Mentionez ca daca nu as fi avut airbag lateral mi-as fi lasat o buna parte din materia cenusie pe stalpul in care m-a proiectat . Am de la politie pv-ul prin care sunt informat ca il pot actiona in instanta , insa vreau sa stiu daca pretentiile mele sunt indreptatite in conditiile unei daune totale de la asigurator . Cei 3000 euro + aprox 1000 pe care ii iau pe epava sunt valoarea masinii ( intentionam sa o vand cu 4300 ). Dar restul sunt cheltuieli facute din vina lui ... si 500 euro daune morale nu mi se pare mult , in conditiile in care o saptamana am purtat guler cervical si am 4 vertebre tasate... in plus , avea permisul suspendat . nu ii cer mai mult pt ca vreau sa evit sa ajungem la proces ca sa nu mai pierd si mai mult timp ... dar intr-un proces i-as cere 3500 ...
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Agentul ar fi trbuit sa fie inspectorul de daune de la Asigurator.Aceasta afirmatie este ori cu rea intentie(ametire client) ori provine de la un nepriceput.Nu conteaza cine este proprietarul decat daca vinovatul a circulat fara aprobarea proprietarului (furt).Faptul ca ati primit despagubiri pentru masina confirma ca aveati si dreptul la despagubiri pentru vatamare corporala.Va mai amintiti daca ati trecut in avizare faptul ca au fost victime?(exista rubrica speciala in formular)
Revin cu precizarea: Consultati un avocat!
Nu are relevanta faptul ca ati semnat o intelegere cata vreme conducatorul auto avea permisul suspendat,nu beneficiaza de acoperirea prin polita de asigurare.
Impotriva lui va puteti indrepta cu eventualele pretentii.
asta intentionez sa fac . El ma tot preseaza sa accept de la el 1000 ron in conditiile in care eu am cheltuit pana acum 2200 . Daca ajung in instanta voi face tot ce pot sa ii iau cat mai mult , chiar daca nu are de unde da , macar stiu ca va trage pt ei ani grei . e nesimtit si chiar m-a si injurat si amenintat la telefon . am convorbirile inregistrate . Nu il iert , chiar daca asta inseamna sa pierd mai multi bani .
Nu este placut sa trecem prin asemenea evenimente,dar vreau sa va supun atentiei urmatorul aspect.
Sunteti un norocos,pana la urma.Daca asiguratorul nu facea greseala respectiva,v-ar fi fost mult mai greu,asa macar ati recuperat mare parte din bani iar acesta urmeaza sa-i recupere,cum va sti juristul mai bine,nu cred ca este prea fericit la acest moment.
Sigur,prin asta am incercat,daca este posibil,sa aduc o nota de optimism,in ideea in care acest eveniment v-a adus prejudicii si atitudinea vinovatului lasa de dorit,dar la ce sa ne asteptam din partea lui cand nu respecta legea,credeti ca poate avea in vedere reguli morale?
Sanatate,si succes in demersurile viitoare!