avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot cere custodia copilului,daca sunt la munca in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot cere custodia copilului,daca sunt la munca in strainatate???

In urma cu un an,cand am plecat din tara,am lasat copilul in grija mamei mele,cu imputernicire facuta la notar.In urma cu o saptamana sotul meu a luat copilul de la mama,chiar daca nu are cu ce sa o intretina.Eu sunt legata de un contract de munca aici si nu pot pleca atunci cand vreau eu.mama ducea copilul la gradinita, era ingrijit,pe cand sotul sta la tara la parintii lui si imi spune ca nu este scaun disponibil in clasa pt a mai primi un copil in plus in grupa.
Ce pot face pe cale legala,de la 2500 km de tara,sa/i redau copilului viata din ultimul an?#-o
In caz de divort,nu vreau nimic de la sot,vreau doar copilul si vreau sa/l aduc cu mine,sa/i fac o viata mai buna.CE AM DE FACUT?:help:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:54, 31 Martie 2009
Trebuia sa asteptati sa va judecati si sa plecati ulterior.
Tatal are mai multa prioritate decat bunica minorului in ceea ce priveste drepturile.
Daca sunteti in UE ati putea obtine incredintarea minorului dar va trebui sa il luati cu dvs.
Sunt convins ca si bunica minorului se poate ocupa bine de minor dar daca si tatal se poate ocupa acesta are prioritate.

Daca veti obtine incredintarea minorului il veti putea lua cu dvs.
Va trebui insa facuta o ancheta sociala la resedinta unde va aflati in tara respectiva.

avocat Claudiu Lascoschi
Pt a avea copilul langa dv il puteti lua, cu acordul sotului (chiar daca nu sunteti divortati). Daca vreti sa divortati (si asa se intelege) va trebui sa obtineti incredintarea copilului prin hotarare judecatoreasca...
Puteti cere incredintarea minorului, in cadrul procesului de divort. Pana atunci, insa, poate reusiti sa va convingeti viitorul fost-sot ca e mai bine pt copil sa stea la mama dv. Daca, insa, i-ati spus ca vreti sa divortati, nu va renunta la ideea de a pastra copilul la el (probabil, in speranta de a primi bani de la dv). E bine ca e cu tata, dar nu e bine ca a intrerupt programul de gradinita si a fost luat din mediul pe care il cunostea mai bine... Daca nu e obisnuit la tzara nu se va simti foarte bine – psihologic... vorbind.
In alta ordine de idei, afirmand ca el nu are cu ce sa intretina copilul se intelege ca nu are o sursa de venit constanta... Mama dv – pana veti putea dv veni – ar putea incerca sa ia copilul, in baza imputernicirii pe care o are (de a ingriji copilul), dovedind ca, financiar, tatal nu il poate intretine... Eh, de aici nu stiu ce sa va scriu... unde sa mearga mama dv., dar cred ca autoritatea tutelara ar fi primul pas.
Eu sunt in Italia.In ultimele 3 luni am probleme cu banii,din cauza ca patronul ni m/a platit la timp.
Bineinteles ca vreau sa aduc aici copilul,dar eu vroiam sa stiu ce as putea sa fac de aici,cat mai repede,pe cale legala?!sa cer custodia copilului?Sa intentez divort?
Daca imi este incredintat copilul,il pot scoate din tara fara a fii nevoie de semnatura tatalui?
Precizez ca minorul are 4 ani si 8 luni si incepand din august 2006 l/am intretinut eu.Tatal l/a luat la el doar cand avea nevoie de bani,ca sa ma santajeze.
Da, daca vreti sa divortati evident.
Daca nu vreti sa divortati puteti incerca sa cereti incredintarea minorului si fara a cere divortul.
Tutusi e mai simplu in cadrul unui proces de divort, mai ales daca veti ramane despartita in fapt de sot.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Mai multe detalii despre divort! cosmin_m cosmin_m Buna ziua! Am si eu niste intrebari si sunt recunoscator celor care vor incerca sa imi raspunda. Pentru inceput, este vorba de sora mea, care este casatorita ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi ia copilul mirela150280 mirela150280 in urma divortului copilul mi-a fost incredintat mie ca mama.in urma restructurarilor am ramas fara servici.o matusa mi-a gasit de munca in ialiadar fostul sot ... (vezi toată discuția)