avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozitul pe profit din arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozitul pe profit din arenda

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie specificat in contractul de arendare ca impozitul pe profit al arendatorului se retine la sursa. Este obligatia arendasului sa o retina sau o intelegere intre parti. Este prevedere legala in acest sens si care?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:01, 19 Noiembrie 2013
Arendatorul nu plateste impozit pe profit ci impozit pe venit din arendare. Modalitatea de plata e optionala: ori si-l plateste singur si in acest caz va trebui sa faca declaratie de venit la primarie, ori accepta ca acest impozit sa fie retinut la sursa si in acest caz trebuie prevazut in contractul de arenda. CPF si NM de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe arenda neretinut de arendas gbranzoi gbranzoi Am primit arenda sub forma de numerar. Am fost pus sa semnez ca nu mi s-a oprit impozit. Ce obligatie de declarare a impozitului si a cass am in acest caz? (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Impozit venit iulianaad iulianaad SRL domeniu agricultura;in baza contractului de arenda plateste in bani contravaloarea produse; plateste impozit profit la facturile emise; trebuie sa retina ... (vezi toată discuția)