avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru student de la mama careia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru student de la mama careia i-a fost incredintat de minor

Tanara ,ajunsa studenta in orasul tatei ,nu pre are ajutorul banesc/material al mamei careia ia fost incredintata la divort.Contribuie cu 150 ron din 1500 net-ul cel are.
Nici pe perioada liceului nu prea sau vazut (ajutat-o), mama locuind cu "diversi", fata fiind in grija fratelui mai mare.
Care-i procedura rapida si mai putin costisitoare pt fata ,sa-si oblige mama in mod legal sa cotizeze constant si cu o suma mai mare max (25%) .
Avand in vedere si faptul ca mama lucreaza la o multinationala si "acestia" (spun eu din auzite), nu prea sunt obligati sa depuna pensia de intretinere viitoare int-un cont al fetei ,cum a facut-o si o face tatal ?www.avocatnet.ro/images/smil...
Cel mai recent răspuns: filean , utilizator 22:21, 5 Noiembrie 2013
de obligat, ii va obliga executorul sa va vireze pensia, dvs trebuie sa obtineti o hotarare in instanta si apoi sa va adresati unui executor judecatoresc pt a-i infiinta poprire pe salariu.
Actionati in instanta mama daca nu va intelegeti sa contribuie cu mai mult. Depuneti cererea insotita de copie dupa buletin, certificat de nastere, adeverinta de studii, adeverinta de la financiar ca nu obtineti venituri, chitanta ca ati platit taxa de timbru de 20 de lei.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie ionutpep ionutpep Bună ziua. Am doi copii cu fosta soție, o fată de 12 ani care locuiește cu ea și o fată de 18 ani care locuiește cu mine, tutela fiind comună. Fata cea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major Ramona Costen Ramona Costen Daca tatal meu i a platit pensia alimmentara fetei lui vitrege pana la varsta de 18 ani, iar mama fetei vrea sa il dea inca o data in judecata, se poate? Adica ... (vezi toată discuția)
Stabilire in strainatate a copilului minor adam_melissa1987 adam_melissa1987 buna seara,am o rugaminte eu am domiciliu fetei de 5 ani la mine acasa in Romania ,la parintii mei .Tata fetei este plecat la munca in Italia noi am stat in ... (vezi toată discuția)