avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PERIMARE +prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

PERIMARE +prescriptie executare silita

Buna ziua !

Pe scurt.

Am avut un credit care a devenit exigibil anticipat si scadent prin neplata ratelor la data de 30.11.2008 .
Institutia financiara nebancara a facut o cerere de executare catre Corpul executorilor proprii la data de 25.06.2009 - cerere ramasa fara urmari - nu s-a cerut nici macar instantei Incuvintarea executarii silite.
Apoi pana in data de 20.03.2012 nu a mai facut nimic . In aceasta data a adresat o noua cerere catre un Birou De EXECUTORI JUDECATORESTI .

Eu vreau sa invoc prescriptia dreptului de a cere executarea silita - 3 ani din 2008 in 2012 . Ei vor sa se prevaleze de cererea din 2009 .

POT CERE PERIMAREA ( si cum ? ) a acelei cereri din 2009 si astfel nu se intrerupe cursul prescriptiei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:02, 5 Noiembrie 2013
Buna ziua,

veti invoca perimarea cererii de executare si prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
In 2009 nu era necesara incuviintarea executarii silite, poate de aceea nu au cerut-o. Veti vedea in instanta daca se apara pe perimare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)
Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)
Intrerupere perimare executare silita prin act procedural efectuat de un tert alexioan alexioan Buna ziua ! am un imobil care face obiectul unei urmariri silite de catre creditorul x. banca la care aveam un credit ... (vezi toată discuția)