avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reglementarea trecerilor special amenajate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reglementarea trecerilor special amenajate

buna ziua


[EDITAT]

intreabarea mea : unde am traversat eu mai era un pasaj pietonal ce trecea pe sub strada , este acesta considerat loc special amenajat pentru trecerea pietonilor ? , este vreo lege care reglementeaza aceste locuri special amenajate

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: fotachig , utilizator 16:38, 6 Noiembrie 2013
oug195

Art.72. -

(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

hg1391

Art. 167. – (1) Se interzice pietonilor si persoanelor asimilate acestora:
d) sa traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise;

Daca exista un pasaj pietonal semnalizat corespunzator atunci aveati obligatia sa utilizati acel pasaj ptr traversarea strazii.

Pe unde ati traversat dvs. exista o trecere de pietoni semnalizata prin marcaj si indicatoare?
Locul pe unde ati traversat strada era marcat si semnalizat prin indicatoare rutiere? Eu cred ca nu intrucat in imediata apropiere exista un pasaj subteran pentru trecerea pietonilor. Intr-o asemenea situatie dvs. trebuia sa traversati prin pasaj.
multumesc pentru raspuns , da , ideea e ca e semnalizat dar pasajul pietonal arata ca o statie de metrou , si il vezi de la distanta doar dintr-o parte , din cealalta arata pur si simplu ca o gura de metrou ... fara "M" -ul albastru pe fundal alb al metrorex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa trecerilor pentru pietoni AdrianFloricescu AdrianFloricescu Buna ziua! Vreau sa incep prin a-mi cere scuze pentru deranj.Sunt un cetatean al Romaniei si vreau sa respect legea macar atunci cand imi este ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unui text din codul rutier lucien14 lucien14 Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un \"traducator autorizat\" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor! Ce vrea sa spuna ... (vezi toată discuția)