avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea unui angajat

Cum se poate concedia un angajat conform ce art. ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 6 Noiembrie 2013
Depinde, din ce motiv vreti sa-l concediati ?
se afla in perioada de proba conform CM 90 de zile
Prin simpla notificare, art.31 din Codul Muncii
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Pentru orice angajator, perioada de proba prezinta un mare avantaj si deosebit de important: intrucat oricand pe parcursul ei, pana in ultima zi (inclusiv), ii poate inceta raportul de munca al unui salariat fara a fi nevoie sa parcurga vreo procedura de concediere, deci fara a-si motiva decizia de concediere si fara a acorda termen de preaviz salariatului.
Singura cerinta pe care legea o impune pentru concedierea salariatului pe parcursul perioadei de proba este formularea, de catre angajator, a unei notificari scrise in acest sens.

In acest sens, sunt prevederile art.31 alin.3 C.mun., mai sus mentionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract individual de munca siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o ... (vezi toată discuția)
Demisie kenno18 kenno18 Buna ziua , In data de 29.11 am lucrat si incheiat un contract de munca,considerata zi de proba , iar conditiile sunt foarte proaste , vreau sa imi dau ... (vezi toată discuția)