avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Angajare, PFA sau amandoua?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Angajare, PFA sau amandoua?

Buna ziua!
Sunt in discutii pentru o firma care mi-a propus un slariu net de..3000 ron, sa zicem-pe contract de munca. Din cate stiu eu pentru acest net pe firma o costa 6000 ron, asa este?

daca acesti bani, 6000 ron i-as incasa pe PFA cat ar fi netul cu care raman?
Am inteles ca r fi si o varianta combinata:o parte mica pe contract si restul pe PFA si as incasa in final un net in jur de 4500.

Puteti sa ma ajutati si sa imi dati o varianta astfel incat sa obtin mai mult de valoarea initiala de 3000 ron?

Multumesc,
Iuliana
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 09:48, 6 Noiembrie 2013
se poate si varianta salariu mai mic restul pe pfa .
ideea salariului fiind aceea de a avea totusi platite toate contributiile somaj, pensii, sanatate....

pe pfa contributiile obligatorii sunt impozit si sanatate - asta inseamna un 28 % peste cat facturezi pe pfa
adica daca vrei sa ai 100 lei pe pfa , facturezi 128 lei din care 28 lei platesti la circa financiara de care apartine pfa-ul si ramai cu 100.
pfa-ul mai are si alte avantaje , discutam pe mesaj privat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru pfa cu norma fixa valscu valscu Buna ziua, Sunt nevoit de firma la care lucrez sa-mi fac PFA, ramanand si angajat cu norma intreaga. Am ales pentru PFA varianta cu norma fixa (sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Salariu net pfa rhynna rhynna Buna ziua.As dori sa stiu urmatoarele lucruri. Pentru un salariu net de 2500 ron realizat de catre un pfa care va fi factura emisa catre firma platitoare?Se ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)