avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte succesiune

Buna.Am fost trei mostenitori doi frati si un nepot de frate .Unul dintre frati a decedat fara a lasa alti mostenitori,Are dreptul nepotul alaturi de mine la mostenire dupa fratele meu decedat?Si daca da ce cota parte i-mi revine mie si ce cota i-i revine lui?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 15:45, 7 Noiembrie 2013
Nepotul vine la mostenire in numele tatalui sau decedat, deci al fratelui. Are acelesi drepturi pe care le-ar fi avut tatal sau. Vine in conditii de egalitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale Crinel Crinel In 2010 decedeaza o persoana fara a avea descendenti. Singurele rude in viata sunt 5 frati si 5 nepoti, fiii celui de-al saselea frate decedat in 2002. Cine ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire laviniaruth laviniaruth cine are drept la mostenire după o decedata care nu a avut familie, copii. Are doar un frate de tata si 3 nepoti de la doi frati buni(unul are 2 baieti si ... (vezi toată discuția)