avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordin de protectie - ce cale de atac exista ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordin de protectie - ce cale de atac exista ?

As dori sa intreb referitor la ordinul de protectie ca urmare a hotararii date pe comunicarea primita, este scris ca poate fi atacata cu recurs in termen de 3 zile de la pronuntare, la urmatorul termen ni s-a adus la cunostinta ca se putea ataca cu apel nu cu recurs in temeiul noului cod de procedura civila.
Ce se poate face in acest sens? deoarece in opinia mea a fost si o greseala de redactare in baza vechiului cod de procedura.
Cel mai recent răspuns: ana-maria89 , utilizator 14:27, 11 Noiembrie 2013
Indiferent cum aţi fi denumit calea de atac, ea trebuia exercitată în termenul prevăzut de lege.

Instanţa, primind cererea, ar fi fost obligată să o califice conform legii. Nedepunînd cererea în termen (indiferent de faptul că instanţa i-a spus apel sau recurs), aţi pierdut posibilitatea de a mai exercita calea de atac.

Cred că despre asta este vorba. Dacă m-am înşelat, asta e...
declararea recursului cat si depunerea motivelor au fost depuse in termen, de 3 zile de la pronuntare pe 12 s a pronuntat instanta pe 14 s a declarat recursul. de aceea intreb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caile de atac la actiunea pentru exercitarea autoritatii parintesti Dan Foamete Dan Foamete In situatia unei sentinte pronuntata intr-un dosar avand ca obiect exercitarea in comun a autoritatii parintesti si stabilirea domiciliului minorului, care ... (vezi toată discuția)
Indicarea gresita in minuta a caii de atac FRD FRD Intr-un litigiu de munca pornit pe vechiul cod calea de atac este recursul in cazul in care instant in minuta publicata pe site ECRIS indica calea de atac ca ... (vezi toată discuția)
Calea de atac titirca titirca Am avut un dosar al carui obiect era o cerere de anulare a rezilierii unui contract de concesiune si plata unor sume pentru executarea unor servicii. Mi s-a ... (vezi toată discuția)