avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata partiala

Sunt nascuta in sept.1956, fara studii superioare, cu 2 copii si din 01.12.1975 lucrez fara nici o intrerupere in conditii normale de lucru.
Va rog sa-mi raspundeti daca pot iesi la pensie anticipata partiala in luna iulie 2010, atunci avand 53ani si 10 luni, iar ca vechime 34 ani si 7 luni (conform cu anexa 3 din lege). Daca nu pot iesi atunci, va rog sa-mi spuneti la ce data ma pot pensiona anticipat partial.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:01, 31 Martie 2009
1. Trebuie sa aveti in vedere, in primul rand, ca se va modifica legislatia referitoale la acordarea pensiilor.
2. Dupa cum stiti, inca din decembrie 2005 ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani prevazut la art. 41, alin. (4) din Legea nr. 19/2000.
3. Cererea pentru a beneficia de pensie anticipata partiala din iulie 2010 va fi solutionata de casa de pensii printr-o decizie de respingere pe care o puteti contesta si puteti castiga in instanta. N-am inteles de ce va referiti la iulie 2010, in anexa 3 varsta standard este de 58 ani si 10 luni dar stagiul complet de cotizare este de 27 ani si 8 luni.
4. Respectand strict dispozitiile actuale ale art. 41 din Legea nr. 19/2000 si ale anexei 9 a Ordinului nr. 340/2001, veti putea beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani, respectiv din septembrie 2011.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial velciu velciu Am mai pus intrebarea asta in interiorul altul subiect. N-am primit raspuns asa ca mai incerc in ca o data. Daca ma poate ajuta cineva as fi ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial andra carola andra carola buna seara! as dori sa imi spuneti daca mama mea, nascuta in 30 martie 1956, angajata in invatamant din 1 septembrie 1980, fara intreruperi in munca (doar ... (vezi toată discuția)