avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodie minor

Am o cunostinta care nu se mai intelege cu sotu,ea vrea sa divorteze dar sotul o ameninta ca îi ia copilul , precizez ca au impreuna un copil de 5 ani. Se poate sa piarda drepturile asupra copilului la divort.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:00, 7 Noiembrie 2013
Nu se poate!

Trebuie sa o decada din drepturile parintesti, pentru a reusi asa ceva.
Pentru asta trebuie sa dovedeasca ca aceasta nu se ingrijeste de copil si il maltrateaza psihic si fizic. ... ceea ce cred ca nu este cazul, cunostintei dvs.
Totusi cred ca s-ar putea sa fie dat spre ingrijire doar unuia dintre parinti, mai exact in custodia unuia singur. Bineanteles ca si celalalt parinte va avea dreptul sa pastreze legaturile cu copilul sau.
daca nu se intelg la cine va ramane copilul doar instanta va decide , in functie de probatoriul administrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz psihic minor dulcedor dulcedor unde ma pot adresa in cazul in care copilul meu in varsta de 7 ani este abuzat psihic de celalalt parinte/atat in timpul programului de vizita, cat si in pauze ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, decăderea din drepturile părintești Goti Goti In cazul unui divort in instanta ...in ce circumstante poate decide judecatorul ca ii incredinteaza copii tatalui? Din ce motiv poate decadea mama din ... (vezi toată discuția)
Divort cu hotarare definitva si irevocabila diacouroxy diacouroxy buna seara.[quot]am o problema cu fostul sot am terminat divortul de un an din care impreuna avem si fetita de doi ani.La divort tribunalul mia incrediintato ... (vezi toată discuția)