avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz psihic minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz psihic minor

unde ma pot adresa in cazul in care copilul meu in varsta de 7 ani este abuzat psihic de celalalt parinte/atat in timpul programului de vizita, cat si in pauze la scoala/ iar copilul refuza sa mai aiba vreo relatie cu celalalt parinte
am facut plangeri la protectia copilului, la politie,copilul a spus tuturor ce i se intampla cand merge la parintele celalalt/cum este abuzat psihic si chiar fizic(ciupit de gat) dar nimeni nu face nimic
unde pot merge ?sunt la capatul puterilor;de cand am divortat suntem terorizati psihic si nimeni nu ne ajuta!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 17 Aprilie 2014
Trebuie sa probati ca celalalt parinte il abuzeaza fizic si psihic pe minorul de 7 ani si sa solicitati decaderea din drepturile parintesti ale tatalui sau mamei, dupa caz. .......Daca introduceti actiune in instanta privind decaderea din drepturile parintesti, aveti nevoie de dovezi .... fara dovezi nu faceti nimic ....
Decaderea din drepturi nu cere parintele, ci institutia de stat cu atributii in domeniul protectiei copilului o poate face daca exista motive care impun.
Nu cred ca e cazul de decadere din drepturi, puteti apela la instanta sa cereti schimbarea programului de vizita, sa fie mai restrans sau in prezenta unui tert.
Ce v-a zis politia, ce v-a zis de la dgaspc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte- abandon de familie vetesi vetesi as dori un sfat cum se procedeaza pentru decaderea dreptului asupra minoriilor mai ales ca nici nu contribuie la intretinerea lor si conform legii se poate ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tatal copilului ... Rralluu Rralluu Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tatal copilului meu care isi neglijeaza copilul acasa, dar si cat am stat internate in spital refuzand sa ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti, abuz psihologic asaofi asaofi Multe mame se plang ca minorii sufera dn cauza ca tatal indepartat nu foloseste dreptul la legaturi personale dar se intoarce dupa multi ani si cere ... (vezi toată discuția)