avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rugaminte- abandon de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rugaminte- abandon de familie

as dori un sfat cum se procedeaza pentru decaderea dreptului asupra minoriilor mai ales ca nici nu contribuie la intretinerea lor si conform legii se poate declara si abandon de familie,ca mai mult de 3 ani nu ajuta cu nimic conform hotatiri judecatoresc nici nu plateste pensia alimentara lunara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:46, 23 Martie 2018
Se poate depune plângere penală la poliție.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai DGASPC, Autoritatea Tutelară sau Parchetul poate cere decăderea din drepturile părinteşti ale părintelui. Faptul că nu contribuie material şi fizic la creşterea şi educaţia copiilor nu sunt motive de decădere din drepturi; motive ar fi dacă i-ar abuza fizic şi psihic, ori ea nici nu-i bagă în seamă, deci nu-i abuzează.
abuzeaza sphihic ca nu oadata promite ca il va vizita sau cumpara sau ca le duce la el si saptamini intregi nici nu apare mai bine zis luni intregi nici nu raspunde la telefon daca suna ficasa
Pe decădere nu aveti nicio sansa.

Pe neplata pensiei aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz psihic minor dulcedor dulcedor unde ma pot adresa in cazul in care copilul meu in varsta de 7 ani este abuzat psihic de celalalt parinte/atat in timpul programului de vizita, cat si in pauze ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturi parintesti gaby76 gaby76 Buna ziua Sunt mama unei fetite de 5 ani si doresc sa declansez procedura de decadere din drepturi parintesti a tatalui fetitei. As vrea sa stiu ce sanse ... (vezi toată discuția)