avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru o persoana decedata?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru o persoana decedata?

Buna ziua.
Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile cei de la Kruk ne trimit acasa notificari de plata pt suma de 120 mil. L-am trimis de 3 ori prin fax certificatul de deces al tatalui.
Astazi am primit de la Kruk o notificare ii spuneau tatalui meu (decedat) ca se va recurge la executare silita.
Ce se poate intampla? Eu si mama nu am stiut de acest credit de salarii. Mama a fost la BRD pt a i se oferi mai multe informatii dar nu au discutata cu ea deoarece nu este ea titlarul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:38, 8 Noiembrie 2013
justice86 a scris:

Cei de la Brd au vandut creanta celor de la Kruk, daca nu ati fi trimis nimic celor de la Kruk puteati astepta 3 ani si se prescria datoria dar asa ati intrerupt prescriptia

Cum ati ajuns la concluzia ca trimitand copie dupa un certificat de deces, intrerupeti prescriptia?

Creditorul poate cere sa fiti obligati la plata in calitate de mostenitori, daca termenul de prescriptie nu e implinit, v-ati ars. Ati acceptat tacit mostenirea dupa tata, veti plati aceasta datorie.
Nu stiu ce sa fac...cum sa procedez?
Ei oricum pana acum au trimis notificari adresate tatalui (decedat).
2 notificari lasate in cutia postala....
Din cate stiu eu creditele se prescriu in 3 ani de la achitarea ultimei rate. tatal meu e mort de 4 ani...iar cat a fost in viata nu stiu de cand nu a mai platit ratele avand in vedere ca nici nu stiam de creditul facut...
Nu stiti bine. Fiecare rata se prescrie in 3 ani, de la scadenta ei. Creditul se prescrie in 3 ani de la data incetarii lui sau a declararii scadentei anticipate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)