avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita!!!ajutor, va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita!!!ajutor, va rog

parintii mei au contractat un CAR pe care acum nu l-au mai putut achita; contractare pe numele lor , pers fizice.
in ce consta executarea silita? vin si iti iau bunuri din casa?si cum le evalueaza ca sa se stabileasca o suma?aceasta suma rezultata din luarea anumitor bunuri, sa inteleg ca se scade din sold credit.
apoi intervine poprirea pe salariu/pensie?sau cum se procedeaza?
parintii mei sunt asociati in firma noastra. aceasta executare poate afecta firma, pentru ca ei sunt asociati?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 14:46, 31 Martie 2009
Buna ziua,

Executorul va declansa executarea silita asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, prezente si viitoare apartinand parintilor dvs. Inclusiv poprire pe dividentele cuvenite lor in calitate de asoociati, poprire pe venituri salariale, pensie... etc. Pana cand se acopera in totalitate creanta
Executarea silita nu poate afecta firma.
Car-ul va incerca initial poprirea pe salariul titularului si ulterior a girantului/girantilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sorin Susca a scris:

Car-ul va incerca initial poprirea pe salariul titularului si ulterior a girantului/girantilor

Reprezentati CAR-ul? De unde stiti cum vor executa acestia? Exista undeva stipulata o ordine de prioritate? Din experienta va spun ca se executa toti debitorii, atat prncipali cat si cei secundari (garantii). Oricum, din cate vad, doamna nu mentioneaza nimic in legatura cu girantii. :)
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
ContSters42249, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu laur7901 laur7901 Buna ziua - in calitate de girant pentru un debit, s-a emis hotararea judecatoreasca de retinere din salariu; - la data de azi aceasta hotarare si titlul ... (vezi toată discuția)
Poprire / persoana fizica Ac razvan Ac razvan Buna ziua, Am o poprire pe salariu din partea credius, cu siguranta in contextul actual vor mai exista inca 2 institutii pentru poprire, deci un total de 3 ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)