avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salar

buna ziua
Lucrez la o firma cu contract de munca pe tetmen nelimitat. In ultima vreme, firma nu mai are contracte de prestari de sevicii asigurate cu terte firme, asa incat are dificultati financiare.
Prima metoda de a nu afecta bugetul firmei, s-a trecut la trimiterea fortata in concediu fara plata pe anumite perioade cand nu ar avea de lucru a personalului muncitor. Trimiterea s-a facut verbal ("ramaneti acasa pana va vom chema telefonic, cand vom avea de lucru...") de catre sefii de formatii dupa stabilirea acestui lucru in sedinta cu directorii.
As vrea sa stiu daca se poate face ceva pentru ca zilele acestea "pierdute" de catre muncitori sa mai poata fi recuperate, sa fie platite in sistem de somaj tehnic, comform legii?
Pot apela la Inspectoratul Teritorial de Munca pentru a remedia abuzurile din firma? Credeti ca asa se va putea rezolva legal problema?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:55, 7 Noiembrie 2013
Apelati la ITM. Nu exista nici o prevedere legala care sa permita angajatorului sa va trimita in CFS. Concediul este un DREPT si NU o OBLIGATIE a salariatului. Angajatorul nu are astfel de drepturi si nici nu si le poate atribui singur.
Insa daca ati efectuat asa-zisele zile de CFS, acestea nu va vor mai fi platite si nici nu veti beneficia de vechime pentru aceasta perioada. ITM-ul va dispune masuri doar pentru viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata nanuion nanuion Patronul la care lucrez ne-a trecut in 2010 timp de 6 luni cite 2 saptamini pe fiecare luna in cfs fara acordul nostru. In aceasta perioada noi am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cfs urmat de somaj se poate mmcor mmcor buna ziua am si eu urmatoarea problema: din noiembrie 2009 SUNT IN CFS, pe 1 februarie 2010 am primit preaviz de trimitere in somaj fiind in cfs pe 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concedii fara salariu alina_vi alina_vi avand in vedere criza din tara, patronul a trimis in cfs o parte din salariati. cativa dintre ei se lichideaza. inscrierea cfs in carnetele de munca se face ca ... (vezi toată discuția)