avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort impotriva vointei partenerului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort impotriva vointei partenerului

Hello,

Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la nimic in ceea ce priveste cheltuielile de bloc, in schimba am facut la un moment dat cateva amenajari in apartament. De mai multi ani nu ne mai intelegem iar de curand el a facut datorii mari la diversi prieteni pe care i-a pierdut pe toti la jocuri de carti.

Vreau sa divortam insa el nu vrea pana cand nu il despagubesc pentru investitiile in apartament si de asemenea ma ameninta ca imi ia copilul eu fiind casnica. Bani de divort oricum nu avem, iar la notar nu ne intelegem. A devenit extrem de violent in ultimul timp atat verbal cat si fizic indiferent daca este si copilul de fata.


Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru a scapa de el.


Va multumesc!
cereare de divort la judecatorie consta doar in echivalentul taxei de timbru adica vreo 100 lei. va dura mai mult ce e drept dar la final cereti sotului cheltuieli de judecata si pensie alimentara. nu pierdeti copilul doar pentru ca sunteti casnica mai ales daca faceti plangere pt violente si daca aduceti martori ca violentele sunt in fata minorului.
Eu v-am scris solutiile, dvs ati zis scurt ca nu va puteti adresa instantei ca nu aveti bani pt ca sunteti casnica. Atunci, ce sa zic.. stati asa.
aveti grija cand coborati de piedestal sa nu va loviti.

Credeti ca nu stiam si eu sa ma duc la tribunal? Pe mine ma interesa mai mult in ce conditii imi pot pastra copilul, ce sa fac cu banii pe care ii cere pentru amenajarea apartamentului, in conditiile in care ma ameninta ca va distruge tot in casa ce a amenajat el. Credeti ca de fiecare data cand mi-am luat bataie sau m-a jignit m-am dus pe toata scara blocului sa ma plang, sau cand a aruncat banii la jocurile de noroc m-am dus sa-l fac de ocara de fata cu vecinii? Sunt singura de aici care stie ca la un proces cel mai important nu este sa ai dreptate?

Daca vreti sa-mi dati un sfat aplicabil in lumea reala atunci va rog sa ma ajutati.
Doamna, colega mea v-a dat sfaturi realiste. Poate nu sunt ce doreati sa auziti, insa erau cat se poate de realiste.
Nu stiu ce considerati dv. ca ar conta intr-un tribunal. Cert e ca, daca doriti sa va tineti copilul si sa divortati, aveti nevoie de un job. Orice job. Trebuie sa faceti ceva, sa aratati ca va puteti intretine, pune o paine pe masa. Dupa mine, e esential. Majoritatea instantelor considera la fel. Nu aveti job, aveti alte venituri: o firma, inchirieri etc.

Nu aveti job, mergeti si va iontelegeti cu el.

Astea sunt variantele si colega vi le-a spus. Altceva nu exista generalizat; pentru ca sa vedeti daca in cazul dv. personal s-ar mai gasi variante, e nevoie de mult mai multe detalii decat se pot afla pe un forum.
Banii de care vorbiti nu se cer la divort; depinde de data imbunatatirilor, intentia partilor, valoarea actuala a imbunatatirilor... si dosarul s-ar judeca intre sotul dv. si parintii dv., nu aveti dv. nicio implicare acolo.

Va bate? Faceti plangere, mergeti la IML, cereti ordin de protectie...
Nu v-ati plans pana acum la vecini? Incepeti, ca va trebuie probe. Nu ati discutat cu prietenii de la care el a luat imprumut? Incepeti, ca va trebuie probe.
Nu exista legal variante sa ne iasa lucrurile cum vrem fara bani, fara munca, asteptand. Trebuie sa ne zbatem sa obtinem ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:D O sa am grija sa nu-mi rup gatul din cauza atator ganduri bune.

Ca stiati sau nu, tot acolo va trebui sa ajungeti, mai precis la judecatorie.
Pana acolo, puteti chema politia ori de cate ori e violent.
Faceti-va probe, apucati-va sa spuneti unei prietene, nasilor, vecinei.. nu stiu, cuiva. In ce priveste divortul si parintii pot fi martori. Poate si parintii dvs s-or fi plans cuiva de comportamentul lui in casa.
Parintii dvs in calitate de proprietari pot cere evacuarea lui din casa.
Puteti depune la judecatorie ( si asta e scutita de taxe ) o cerere pt emiterea unui ordin de restrictie si protectie, va trebui sa dovediti ca reprezinta un pericol pt dvs si copil. Cereti ca masura de protectie evacuarea lui din casa.
Depuneti cererea de divort, taxa de timbru e 100 de lei. daca nu ati obtinut ordinul de protectie, cereti evacuarea sotului turbulent din casa.
Incercati sa gasiti de munca, nu va pierdeti copilul asa usor, copilul a avut din totdeauna domiciliul in casa bunicilor, are conditii bune de locuit, va ingrijiti de el, faptul ca nu aveti deocamdata de munca nu e o mare problema cat va ajuta parintii dvs cu bani , va plati si tatal pensie. De ce sa temeti ca vi-l ia ?
Dupa ce depuneti cererea de divort, cereti ( o alta actiune) pe calea ordonantei presedintiale stabilirea locuintei copilului la dvs, acolo unde sta si acum.
Trebuie sa incepeti de undeva, sa vreti ceva, sa va doriti sa apucati intr-o directie.


Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme familiale Paulaa2016 Paulaa2016 As dori sa divortez de sotul meu,este un om violent verbal.Avem un puiut de 7 luni si din pacate nu am unde sa ma duc.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac sa nu imi ... (vezi toată discuția)