avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt de la asociatia de proprietari-administrator fugit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt de la asociatia de proprietari-administrator fugit

Buna ziua,
La asociatia de locatari s-au delapidat sume colosale, numai la apa rece este o restanta peste 500.000 lei si o sa se taie apa rece, umeaza probabil si gazele si lumina pe scara.Administratorul a fugit.Ce putem face noi locatarii in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 15:43, 10 Noiembrie 2013
maria_44 a scris:
La asociatia de locatari s-au delapidat sume colosale...

Din mesajele colegilor ati inteles probabil ca trebuie sa va adresati politiei....
Totusi dumneavostra legati in aceeasi fraza delapidrea de restanta catre un furnizor banuind ca e posibil sa fie restante si catre alti furnizori...
Ori aceasta nu este de natura sa ne convinga pe noi ca e o delapidare.
Restante catre furnizori si riscul de sistare a utilitatilor exista si la asociatii unde administratorul exista, presedintele la fel..., dar sunt multi restantieri intre proprietari.

Veniti cu amanunte sa intelegem. Presedintele, membrii comitetului, cenzorul care inca nu au fugit peste granita, erau obligati sa verifice in permanenta datoriile catre furnizori. Acestia ce spun, cum motiveaza ca s-a ajuns la aceste datorii?
Nu este posibil ca administratorul sa incaseze suma de 50.000 lei de la proprieatri intr-o singura zi si sa dispara cu ei. Noi incasam 12000-14000 lei intr-o luna. Pe exemplul asociatiei noastre ar trebui ca administratorul sa incaseze vreo 4 luni de la proprietari, sa nu faca nici o plata si-apoi sa dispara cu banii. Nu este posibil ca in acest interval sa nu sesizeze numeni din conducerea asociatiei ca nu se achita facturile, salariile, impozitele, ca nu se cumpara materiale de curatenie, nu se repara nimic...
Multumesc pentru raspuns.Da s-au inaintat hartii catre politie si furtul s-a desfasurat pe o perioada de 5 ani, din 2008, iar toata lumea a "dormit".Eu m-am mutat aici in 2010.decembrie, iar in ianuarie am inaintat reclamatii catre presedintele de asociatie si catre primarie ca ceva nu e in regula la aceasta asociatie, sumele de plata fiind prea mari.Am inca hartiile de la primarie in care mi se spune ca este totul OK.Restantele la aceasta asociatie insumate sunt putin peste 10.000 lei.
Dar cu furtul cum este?
Ati sesizat ca sumele de plata sunt prea mari. Foarte multi proprietari, inclusiv eu, consider ca sumele de plata sunt mari dar stim si de ce: s-au scumpit utilitatile si mai ales au crescut preturile la energie, apa, gaz... unde e monopol si nu ai incotro.
Cu e cu furtul banilor de catre administrator?

De la ce primarie ati primit acel raspuns ? sa nu spuneti ca de la 3 , ca nu va cred !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul cu alti locatari au furat banii locatarilor DoamnaX DoamnaX Buna ziua, In momentul de fata locatarii blocului 34 din BUcuresti se confrunta cu urmatoarea problema: - s-a intrerupt apa calda si administratora ... (vezi toată discuția)
Radet ne-a oprit apa pt ca administratorul nu a plătit facturi din feb 2018 dayana50012000 dayana50012000 Buna ziua. Pe scurt va povestesc ca, RADET Bucuresti ne-a oprit apa pt facturi neplătite din feb 2018 in prezent figuram cu restante de 27 000 RON. ... (vezi toată discuția)
Actiuni in instanta Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Daca se poate sa ma ajutati cu ceva lamuriri pentru urmatoarele situatii, va multumesc anticipat: 1. presedintele si cenzorul si-au dat demisia. Trebuie ... (vezi toată discuția)