1-Nu este necesar instiintarea judecatoriei despre succesiunea persoanelor in functiile de reprezentare ale asociatiei de proprietari
2-In astfel de cazuri era necesar ca presedintele de asociatie /comitetul executiv sa dispuna raport al cenzorului/comisiei de cenzori asupra activitatii casierului
Daca se constata incalcarea normelor in vigoare,a obligatiilor contractual asumate,se impunea sesizarea oficiala a autoritatilor competnte=politie sau parchet
3-Din membri comitetului executiv se poate alege provizoriu persoana care sa preia responsabilitatea de presedinte de asociatie,pe perioada de 90 de zile dupa care se convoaca adunare generala pentru alegere alt presedinte de asociatie
4-Gasiti model actiune in instanta la Documente utile,model pe care il personalizati
Sa incercam pe rand...
1. Daca presedintele si cenzorul si-au dat demisia, ceilalti membri ai comitetului sa convoace adunarea generala. In primul trimestru al fiecarui an este obligatorie adunarea generala. Asa ca e numai bine ca pana la sfarsitul lunii martie sa faceti o adunare generala in care discutati problemele asociatiei, alegeti membrii comitetului, presedintele si cenzorul sau comisia de cenzori.
Demisii nu se inregistreaza nicaieri in afara asociatiei. La fel si alegerea altui presedinte, cenzor, membri..., nu se inregistreaza decat la asociatie.
2. Conform legii 230/2007 asociatiile de proprietari sunt scutite de taxa de timbru dar nefiind vorba de un restantier la cheltuielile de intretinere, instanta ar putea solicita plata taxei. Oricum, castigand procesul, asociatia va solicita in instanta si cheltuielile de judecata.
Dar, atentie, eu cred ca este mai corect sa-i faceti plangere penala, la politie pentru sustragerea banilor din gestiune si nu sa va judecati cu ea in civil.
3. Da, actiunea in instanta se poate depune si fara a avea un presedinte. Actiunea poate fi formulata si sustinuta de un reprezentat al asociatiei care poate fi in primul rand presedintele dar si vicepresedintele sau un avocat angajat de comitetul executiv (vicepresedinte). Dar sigur ca trebuie sa va alegeti un presedinte cat mai repede penttru ca vor mai fi intrebari, termene, solicitari de acte, explicatiii din partea instantei ori a celor ce instrumenteaza plangerea penala.
4. Imi pare rau dar de cand a intrat in vigoare Noul cod civil, am avut doar doua procese deschise inainte de intrarea in vigoare a NCC si acestea s-au instrumentat conform vechiului cod civil. Inca nu am introdus nici o cerere in instanta acum cu NCC. Cand va fi nevoie sigur ca va trebui sa caut un model de cerere.
Dar, repet, in situatia dumneavoastra eu as face, in primul rand, plangere penala si nu proces civil.
Multumesc mult @Adriantot!
Oamenii vor sa poata recupera cat mai repede banii pe care ii datoreaza, pentru a rezolva problemele cu furnizorul de apa (acei bani sunt ramasi ca datorie la furnizor).
Nu vor neaparat sa i se faca dosar penal persoanei care a furat.
Crezi ca in penal procesul ar merge mai usor sau mai repede?
In afara ca nu s-ar plati taxe de timbru ca in civil, ce ne-ar mai avantaja daca se merge pe penal?