Am urmatoarea speta.
Lichidatorul solicita nulitatea absoluta si relativa a unui contract invocand ca temei dreptul comun (lipsa cauza, pret, dol, etc..tot ce poate).
Anterior introducerii actiunii a solicitat anularea contractului pe lg 85/2006, respinsa de judecatorul sindic- ca inadmisibila.
Din punctul meu de vedere, lichidatorul are calitatea unui tert obisnuit, neavand legitimarea procesuala activa speciala data de Lg 85/2006. Ceea ce inseamna ca trebuie sa timbreze actiunea si ca nu poate invoca decat motive de nulitate absoluta.
Este gresit rationamentul meu ? Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta pe aceasta tema?
Presupun că lichidatorul a introdus acţiunea în numele societăţii aflate în insolvenţă. Mai presupun că actul a cărui nulitate se invocă a fost încheiat de aceeaşi societate aflată în insolvenţă.
Prin urmare, lichidatorul nu este terţ, ci reprezintă societatea. Poate invoca atît nulitatea absolută, cît şi pe cea relativă (dacă nu a intervenit prescripţia).
Desigur, va timbra acţiunea dacă a acţionat pe dreptul comun.
Administrator firma
doiina
sunt administrator si asociat intr-o firma cu datorii catre stat,dar nu m-am ocupat personal de problemele firmei ,nu am avut nici profit,doresc sa ma ... (vezi toată discuția)