avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Actiunea in anulare promovata de lichidator pe dreptul ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Actiunea in anulare promovata de lichidator pe dreptul comun

Am urmatoarea speta.
Lichidatorul solicita nulitatea absoluta si relativa a unui contract invocand ca temei dreptul comun (lipsa cauza, pret, dol, etc..tot ce poate).
Anterior introducerii actiunii a solicitat anularea contractului pe lg 85/2006, respinsa de judecatorul sindic- ca inadmisibila.
Din punctul meu de vedere, lichidatorul are calitatea unui tert obisnuit, neavand legitimarea procesuala activa speciala data de Lg 85/2006. Ceea ce inseamna ca trebuie sa timbreze actiunea si ca nu poate invoca decat motive de nulitate absoluta.
Este gresit rationamentul meu ? Ma poate ajuta cineva cu jurisprudenta pe aceasta tema?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:15, 8 Noiembrie 2013
Presupun că lichidatorul a introdus acţiunea în numele societăţii aflate în insolvenţă. Mai presupun că actul a cărui nulitate se invocă a fost încheiat de aceeaşi societate aflată în insolvenţă.

Prin urmare, lichidatorul nu este terţ, ci reprezintă societatea. Poate invoca atît nulitatea absolută, cît şi pe cea relativă (dacă nu a intervenit prescripţia).

Desigur, va timbra acţiunea dacă a acţionat pe dreptul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala intr-un proces teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamureasca cineva:intr-un proces, x-reclamant cere anularea absoluta a unui contract de vc ,contract incheiat intre y si z (ambii parati ... (vezi toată discuția)
Administrator firma doiina doiina sunt administrator si asociat intr-o firma cu datorii catre stat,dar nu m-am ocupat personal de problemele firmei ,nu am avut nici profit,doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Nulitate relativa dol law_and_order law_and_order Buna ziua! am si eu o intrebare legata de o speta: reclamantul a facut o cerere de chemare in judecata prin care a cerut constatarea nulitatii absolute pentru ... (vezi toată discuția)